Genel merkez tarafından atanan kurucu başkan Murat Arifoğlu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler işkolunda çalışan İşçi kardeşlerimize hizmet amacıyla 27.02.2014 tarihinde kurulduğunu, Kahramanmaraş’ta ise 02.06.2014 tarihi itibariyle Genel Merkezin görevlendirmesiyle çalışmalarımıza başladıklarını söyledi.

Başkan Arifoğlu, gönderdiği yazılı basın açıklamasında, "Sendikamız Hak İş’in üyesidir. Sağlık alanında Taşeron olarak çalışan Tıbbi Sekreterler, Kadrolu İşçiler, Özel Hastanelerde ve Tıp Fakültelerinde çalışan Taşeronlar, Bakım ve Onarım Hizmetlerinde çalışanlar, pişirme ve dağıtım Hizmetlerinde çalışan işçi kardeşlerimiz  üye olabileceklerdir.

Bugüne kadar sendikal çalışmalarda Taşeron’un ismi ve yeri maalesef yoktu. Öz Sağlık İş Sendikası  olarak çalışanlarımızın sorunlarının çözümü için gayret göstereceğiz. Çalıştığımız kurumlarımızla herhangi bir problemimiz, anlaşmazlığımız olduğu için değil çalışma arkadaşlarımızın örgütlü bir şekilde kanunlar ve iş akitlerinden doğan hak ve menfaatlerini koruyup gözetmek ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalar yaparak ve hepimizi temsil edecek bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz.

Öz Sağlık İş Sendikası olarak yenilikçi,ilkeli ve kararlı mücadeleyi kendimize temel görev saymaktayız.Üyelerimize yaptıkları işe uygun bir ücret temin etmek için çalışmayı, geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak hakların temini için gerekli çalışmalar yapmayı ve toplu iş sözleşmelerinden yararlandırmayı hedefliyoruz.Kısacası Taşeron çalışanlarında artık bir söz hakkının olması için gayret göstereceğiz.Bunları gerçekleştirebilmemiz için Sendikamızın güçlü olması, güçlü olabilmek içinde işçi kardeşlerimizin birlikte hareket ederek güç ve destek vermelerini istiyoruz." dedi.

Arifoğlu son olarak, tüm işçi kardeşlerine seslendi, herkesi sendikaya üye olmaya ve emeğe sahip çıkmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi