Tarihi Maraş Kalesi’nde çalışmalar tamamlandı. Önsen Köprüsü’nün inşa edileceği bölgede dolgu çalışmaları hızlandırıldı. Tarihi Kapalı Çarşı’ya yeni bir soluk getirecek cephe iyileştirme projesinin ihalesi yapıldı. Yeni ilçe yatırımlarına start verildi. Başkan Güngör, “Şehrimiz için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim kılsın” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde gerçekleştirdiği çalışmalarla göz doldurdu. Sürecin başladığı ilk günlerden itibaren esnafa yönelik ciddi adımlar atan Büyükşehir Belediyesi sosyal yardımları da artırdı. Kiracısı olan esnafa borç öteleme ve indirim kolaylıkları sağlayan Büyükşehir Belediyesi, ulaşım esnafına da aylık ödemeler gerçekleştirmişti. Bu süreçte iş yerleri kapanan berber esnafı olmak üzere çalışanlara sosyal destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa yönelik de takdir toplayan adımlar atmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör yaptığı açıklamada, pandemi sürecinde aynı zamanda şehir için planladıkları projelerde de önemli aşamalar kat edildiğini belirtti.

Tarihi Maraş Kalesi Tamam

Tarihi Maraş Kalesi’nde çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Güngör, Ramazan Bayramı’nda açılışın yapılacağını ve Kahramanmaraşlıların sokağa çıkma yasaklarının ardından kaleyi ziyaret edebileceklerini belirtti. Güngör, “2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı kaledeki restorasyon çalışmalarını gerçekleştirmek için Büyükşehir Belediyemizden tahsis istemiş ve devir gerçekleşmiş. 2018 yılı sonunda da kale surlarının restorasyonu tamamlanmış. Fakat çevre düzenlemesi işi sonuçlandırılamamıştı. Çevre düzenlemesinin tarafımızca yapılabileceğini belirttik. Hemen çalışmalara başladık, projemizi hazırladık ve kuruldan iznimizi aldık. Hamdolsun çalışmalarımızı tamamladık. Ramazan Bayramı ile Tarihi Kalemizi ziyarete açıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Şehre Yeni Meydan Geliyor

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nin bulunduğu bölgede de önemli bir çalışmanın başlatıldığını açıklayan Güngör, “Necip Fazıl Kültür Merkezimiz özellikle gençlerimiz tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Burada gençlerimizle bir araya geldik, taleplerini aldık. Bölgeye bir Kütüphane inşa edeceğiz. Hz. Yunus Camii ve Necip Fazıl Kültür Merkezi’ni kapsayan bu adayı birleştirerek önemli bir projeyi şehrimize kazandırmış olacağız. Çalışmalara başladık. Oturma alanları, kafeterya ve sosyal donatılarıyla yeni meydan şehrimize çok yakışacak” dedi.

Önsen Köprüsü’nde Önemli Gelişme

TOKİ işbirliği ile Önsen Köprüsü’nün de inşa edileceğini belirten Başkan Güngör, “Şehrimizin yeni gelişme alanları var. Önsen bölgesinde yaklaşık 60 bin hemşerimiz yaşıyor. Şuan baraj kolu sebebiyle bölgeden şehir merkezine ulaşım mesafesi 20 kilometrenin üzerinde. Büyükşehir Belediyesi olarak TOKİ desteğiyle köprü alanında çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz bölgenin dolgusunu tamamlıyor. Ardından köprünün imalatına geçilecek. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla bölgeden şehir merkezine ulaşım mesafesi 10 kilometrelere düşecek” diye konuştu.

Tarihi Çarşıya Tarihi Proje

Tarihi Kapalı Çarşı’nın Demokrasi Meydanı’na bakan cephesinde (Ulucami-İş Bankası arası) yenilemenin gerçekleştirileceğini belirterek açıklamalarını sürdüren Güngör: “Proje ihalemizi gerçekleştirdik. Şehrimizin ve bölgenin tarihi dokusunu yansıtacak bir proje hazırladık. İnşallah kısa süte içerisinde uygulamasına başlayacağız. Esnafımızla iş birliği içerisinde şehrimize önemli bir yatırım, Tarihi çarşımıza yeni bir soluk kazandırmış olacağız.”

TOKİ’ye Arsa Devri Yapıldı

“Tekke Bölgesi’nin dönüşümünü TOKİ ile gerçekleştireceğimizi açıklamıştık. Bir kez daha Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Tekke kapsamında yeni konutların inşa edileceği rezerv alanların TOKİ’ye devrini gerçekleştirdik. Süreci yakından takip ediyoruz. Bölgenin proje çalışmaları da hızlı bir şekilde ilerliyor.”

Kayak Merkezine Yeni Tesisler

“Yedikuyular Kayak Merkezi şehrimiz ve bölge için önemli bir kazanım. Projeyi hayata geçiren Fatih Mehmet Erkoç başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönemde bölgedeki yeme içme tesislerinin düzensizliğini ortadan kaldırmıştık. İnşallah şimdi de tesisleşme noktasında projelerimiz olacak. Bölgenin sosyal tesis  ve konaklama kapasitesine yönelik projeler hazırlıyoruz. Bungalov tipi evler de alternatifler arasında. Yedikuyular ile ilgili gelişmelerimizi de hemşerilerimize açıklayacağız.”

İlçelere Yatırımlar Devam Ediyor

“Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’mizin temelini atmıştık. Çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı. Yine Ekinözü ilçemizde Millet Meydanı projemizi başlattık. Göksun Millet Konağı’nın ihalesi yapıldı. Çağlayancerit ve Andırın’da da çalışmalarımız var. Bu ay itibariyle asfalt sezonumuzu da açtık. İlçe belediyelerimiz iş birliği ile yatırımlarımız artarak devam edecek” dedi.

Hayırlı Bayramlar Kahramanmaraş

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Koronavirüs salgınında ülke olarak dünyaya örnek bir performans sergiledik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde büyük bir mücadele veriyoruz. Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal, milletvekillerimiz, il başkanımız ve ilçe belediye başkanlarımızla hemşerilerimiz için gece gündüz çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi