Abdülhamit Han Camii’nde düzenlenen programda, dualar edilerek Çanakkale şehitleri anıldı. Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimizin muzafferiyeti için de ellerin semaya açıldığı programa vatandaşlarımızın ilgisi büyük oldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tarih boyunca eşine az rastlanacak bir destanın 101 yıl önce Çanakkale’de yazıldığını belirterek, “Çanakkale şehitlerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” dedi. Ülkemizin içinde bulunduğu bu günkü zor süreçte de millet olarak Çanakkale ruhuyla kenetlenmek zorunda olduğumuzu ifade eden Mahçiçek, şöyle konuştu:



“Çanakkale dendiğinde millet olarak hepimizin yüreği titrer. Çünkü Çanakkale, maddenin manayı, beşeri onurun emperyalizmi dize getirdiği bir destandır. İşte bugün bu destanı yazan kahramanları bir kez daha anmak istedik. Onların manevi huzurunda toplanıp, hatimler indirip, Mevlid-i Şerif okuttuk. Ayrıca ülkemize musallat olan terör belasının da bir an önce bitmesi için dualar ettik. İnşallah Çanakkale ruhuyla bu badireleri de atlatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.”



Programa, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil ve Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan 18 Mart dolayısıyla, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü çalışanları Abdülhamid Han, Bertizliler ve Serintepe Camilerinde vatandaşlarımıza 5 bin adet çörek bademli şeker ikram etti. 


Editör: Haber Merkezi