Konferans salonunun açılış programına; Şehit PÖH Memuru Niyazi Ergüven'in annesi Saadet Ergüven, Babası İsmet Ergüven, İlçe Kaymakamı Serdar Kartal, Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Emniyet Amiri Nevzat Poyraz, Daire Amirleri, ilçedeki görev yapan polis memurları ve şehit aileleri katıldı.

Emniyetin konferans salonuna oğlunun adının verilmesinden dolayı memnuniyetini dile getiren baba İsmet Ergüven ve Annesi Saadet Ergüven duygusal anlar yaşadı. Baba İsmet Ergüven, "Emniyetin konferans salonuna şehit oğlumun adının verilmesinden dolayı çok mutlu oldum. Bu şekilde düşünmüş olmanız beni çok mutlu etti. Allah devletimize, Polisimize, Askerimize zeval vermesin. Tüm Şehitlerimize Allah Rahmet eylesin. Görevde olanlara ise Allah'ım yardım etsin." diye konuştu.



İlçe Kaymakamı Serdar Kartal ise; Devletimiz her zaman, her konuda, Şehit Ailelerimizin yanındadır. Onlara ne kadar dualar etsek azdır. Böyle vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için kendilerine minnettarız. Artık bizler onların evlatlarıyız. Şehidimizin ismi her zaman yaşayacak burada ve bugün olması daha anlamlı oldu. Bu duygu ve düşüncelerle Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz.

Programda konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; 15 Temmuz Şehidimizin olan Niyazi Ergüven Kardeşimizin ismi hep kalbimizde yaşayacağı gibi, Emniyet Amirliğimiz de yapılan bu özel salonda da yaşayacaktır.



Şehitlerin aileleri ve gazilerimiz bu ülkenin gerçek sahipleridir. Burada ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa hiç şüphesiz şehitlerimizin fedakarlıklarından, gazilerimizin fedakarlıklarından dolayıdır. Dolayısıyla onların isimlerinin yaşatılması onların bizim millet olarak, devlet olarak borcumuzdur. Şehitlerimizin kanının yerde kalmayacağını biliyoruz. Bu konuda hem milletimizin hem devletimizin bütün terör örgütleriyle mücadelesi devam ediyor. İnşallah en kısa sürede sona gelinecektir biz buna inanıyoruz. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah'tan Rahmet yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim, diyerek konuştu.

Türkoğlu İlçe Emniyet Amiri Nevzat Boyraz ise; 15 Temmuz Şehitlerimizi unutmamak ve gelecek nesillerimize unutturmamak adına bu konferans salonumuzun adını 'Şehit Niyazi Ergüven Konferans Salonu' adını verdik. 

Bizler onlar için ne yapsak azdır ama dualarımızda her zaman onlarla. Tekrardan Allah'ım tüm şehitlerimize rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah diyerek konuştu.

Editör: Haber Merkezi