Törende konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, “Türkoğlu Kaymakamlığımız ve Belediyemiz işbirliğiyle, ilçemizde bulunan Namık Kemal İlkokuluna 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişiminde üzüntüsünü yaşadığımız şehit olan polis memuru Niyazi Ergüven’in adının burada yaşatılacak olması,  bizleri bir nebze de olsa sevindirecektir. Şehidimiz Niyazi Ergüven’in isminin buradaki okula verilmesinin, arkadan gelen çocuklarımıza örnek olacaktır. Şehidimizin izinde Allah yolunda, vatan, bayrak, birlik ve kardeşlik yolunda hep birlikte yürüyeceklerine sonsuz inanıyorum.

Hiç kimsenin beklemediği bir anda bu kahpe darbe girişimi Allah'ın izniyle boşa çıkarılmış ve halkımızın direnişiyle bertaraf edilmiştir. Bu süreçte şehitlerimizin, yaralılarımızın ve canlarını siper eden milli iradenin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz.
Bu vesile ile başta şehidimiz Niyazi Ergüven’in ailesine ve milletimize olmak üzere tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyorum.”. dedi.

Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal yaptığı konuşmasında; “15 Temmuz’da FETÖ paralel devlet yapılanması terör örgütünün darbe girişiminde şehit olan polis kardeşimiz Niyazi Ergüven’in adı burada yaşatılacak. Bu darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımız,  tüm milletimiz ayağa kalkarak milli iradeye sahip çıktı. Milli iradeye sahip çıkan başta şehidimiz Niyazi Ergüven üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi