Tek ulaşım arteri üzerine kurulu trafik düzeni, şehrin tarihi çekirdeğini trafiğin düğüm noktası haline getirmekteyken yeni kurulan ulaşım sistemi ile kent merkezine alternatif ulaşım kanalları planlanmış ve hazırlanan ulaşım projeleri aşamalar halinde hayata geçirilmektedir.

Bu kapsamda kentin, Kentsel Sit Alanından geçmekte olan Sarayaltı Caddesi'nin (Sarayaltı Cami- Kanlıdere Köprüsü- Boğazkesen Cami arası) daha etkin kullanımı önem arzetmektedir. 18 metre genişliğinde planlanan cadde mevcut durumda 8 metre genişliğinde kullanılabilmektedir. Yapılan kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında Eski itfaiye Kavşağından Postaneye uzanan koridorda 18 metre 2 gidiş 2 geliş yol standardı sağlanmış olacaktır.

Sarayaltı Caddesi genişletme çalışmaları Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında bir taraftan devam ederken, caddenin doğusunda yer alan Divanlı Caddesi'ni, Turan İlkokulu- Uyuzpınarı mevkiinden Eski İtfaiye bölgesine bağlayan yolun kamulaştırma süreci tamamlanmıştır.Tarihi dokuya özen göstererek alternatif ulaşım kanalları oluşturulmuş şehir merkezinde odaklanan trafiğin dağılacağı kanallar açılmıştır.

Şehir merkezinin doğusunda,  gerek girift tarihi kent dokusu gerek topoğrafyanın eğimli yapısından kaynaklanan ulaşım zorlukları Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla bir bir aşılmaktadır.

Bu çalışmalar kapsamında genişletme çalışmaları tamamlanarak yıkım yapılan bölgelerde hafriyat kaldırımının ardından dolgu ve filler serim çalışmaları ise aralıksız olarak devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi