SANKO Üniversitesi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen ve birbirinden değerli isimlerin konuk olarak katıldığı “SANKO Unifest2”, öğrencilerinden ve davetlilerden büyük ilgi gördü. 

Günler öncesinde başlayan turnuvalar öğrenciler arasında tatlı çekişmelerin yaşanmasıyla son bulurken, gün boyu süren şenlikte SANKO Üniversitesi öğrencileri ve davetliler keyifli zaman geçirdi.

Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen şenliğin açılış konuşmasını yapan SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Bahar şenliği, baharın gelişiyle  akademik yılın sonuna geldiğimizin müjdecisidir. SANKO Üniversitesi olarak başarılı bir akademik yılı daha geride bırakıyoruz. Eğlenmeyi, dinlenmeyi hak ettik” diye konuştu.

“Bu yıl şenliğimizde çok değerli dostum Hasan Kaçan, şöyleşisiyle aramızda. Okuduğunuzda doktor, hemşire, mühendis, öğretmen, olabilirsiniz, ancak sanatçı olamazsınız” diyen Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle bitirdi: 

“Çünkü sanatçı olunmaz, sanatçı doğulur ancak aldığınız eğitimlerle bunu olgunlaştırabilirsiniz. Sanatçı, Yaradan’ın yaratıcılık vasfına sahip olmuş kişidir ve önünde saygıyla eğilmek gerekir.”      

HASAN KAÇAN
Sohbetiyle şenliğe renk katarak, öğrencilerin ilgi odağı olan Hasan Kaçan ise SANKO Üniversitesi bahar şenlikleri için gelen davetten büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

“Beni böylesine muhteşem bir okulda ağırladığınız için, hepinize teşekkür ederim” diyen Kaçan, “Böyle bir okulda eğitim görebilmek çok önemli. Spor tesisleri, konferans salonu,  derslikleriyle gerçekten muhteşem imkanlara sahipsiniz. Ne mutlu burada eğitim gören ve görecek öğrencilere” ifadelerini kullandı.

“Ben kendime sanatçı diyemem, çünkü insan ben sanatçıyım diyemez. Ancak ben öldükten yıllar sonra, arkamdan bıraktığım eserlerden dolayı insanlar bu şekilde konuşabilir” diyen Kaçan,  “Sanat ya da yaptığınız iş ne ise ölçüsü ‘kime, ne faydası var?’ olmalı” uyarısında bulundu.  



İnsanın sanatçı olabilmesi için, yaptığı ya da bıraktığı şeylerin, kendi öldükten yıllar sonra bile insanları hala etkiliyor olması gerektiğine dikkati çeken Kaçan, kendisini “sanatçı” değil, “sanatçı adayı olarak” değerlendirdiğini, bunun da kendini daha iyi şeyler yapabilme hedefine yönlendirdiğine vurgu yaptı. 

Ezbercilikten kaçınılması gerektiğinin altını çizen Kaçan, gençlere, “Büyüklerimizin hep söylediğinin tersine lütfen başımıza icat çıkarın. Araştırın ve icat çıkarın” çağrısını yaptı.

Kaçan, Türk sineması şu anki durumla ilgili bir soruya ise “Sinemanın da, sanatın da yapması gereken şey, fabrikasyondan ziyade, kişiye özel şeyler üretmek olmalı. Ancak biz bunu yapmıyoruz, çünkü alkışı seviyoruz” yanıtını verdi.    

Söyleşinin ardından Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav, Hasan Kaçan’a katkılarından dolayı armağan ve çiçek sundu.

Etkinlik kapsamında SANKO Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” isimli oyun ve Dans Kulübü öğrencilerinin gösterisi sergilendi, turnuvalarda dereceye giren öğrencilere, madalya takdim edildi.



MERVE ÖZBEY, ERDEM KINAY
Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Türk Pop Müziği’nin genç ve dinamik sesi Merve Özbey ile besteci, aranjör ve prodüktör Erdem Kınay performansı öğrencilerden ve davetlilerden yoğun ilgi gördü. 

Merve Özbey, SANKO Üniversitesi öğrencilerine böyle bir konser verebilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. 
Editör: Haber Merkezi