Gaziantep Sanayi Odası (GSO) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarının açılışı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu’nun da katıldığı törenle açıldı.
Başak Traktör ve Sanko Makina’nın açtığı stantlar,  fuarı ziyaret eden davetlilerden ve çiftçilerden büyük ilgi gördü.
Başak Traktör ve Sanko Makina stantlarını gezen Bakan Yardımcısı Arzu da MST ve Başak Traktör modellerini yakından inceledi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Adil Sani Konukoğlu’nun da kendisine eşlik ettiği stant ziyareti sırasında Arzu, traktörlerin yeni modellerine binerek basına poz verdi.

Bakan Yardımcısı ile birlikte Vali Erdal Ata, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan ve diğer protokol üyeleri de Sanko Holding şirketlerinin stantlarını tek tek gezerek, sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldılar.

Gaziantep başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Ankara, Bursa, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Mersin, Rize, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon, Tokat ve Yozgat illerinden 130 firmanın katıldığı fuar, 8 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

SANKO HOLDİNG

Temeli yedi dokuma tezgâhı ile 1904 yılında atılan Sanko Holding, günümüzde tekstil,  enerji,  inşaat,  ambalaj,  iş ve tarım makinaları, AVM, bilişim, finans,   gayrimenkul,   gıda,  eğitim ve sağlık sektörlerinde faaliyet gösteren,  yaklaşık 14.000 kişinin istihdam edildiği, Türkiye'nin lider endüstri kuruluşlarından birisidir.

SANKO MAKİNA

Sanko Makina,  Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde 42 bin metrekare alan üzerine kurulan modern üretim tesislerinde pazar ve müşteri talepleri doğrultusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucu yüksek performanslı iş makinaları üretimi gerçekleştiriyor.

MST markası ile üretilen kazıcı yükleyici, teleskobik orkit ve mini ekskavatörlerin konforu, kullanım rahatlığı, düşük yakıt sarfiyatı ve satış sonrası hizmetlerin 24 saat kesintisiz sürdürülmesi,  yurtiçi ve yurtdışındaki kullanıcıların tercihinde etken oluyor.

 BAŞAK TRAKTÖR

1914 yılında kurulan Başak Traktör,  1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu'na bağlı Sakarya Alta-ı Ziraiye unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmiştir.
1962 yılından itibaren Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör,  1968 yılında Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı’nda yüzde 65 yerli üretim oranı ile imalat başarısını göstermiştir.

1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markası ile traktör üretimine başlanmış,  1996 yılından itibaren BAŞAK markası ile traktör üretimine devam edilmiştir. Başak Traktör 2012 yılı Mayıs ayında Sanko Grubu'na katılmıştır.

SANKO çatısı altında yeniden yapılanan Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir,  ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam etmektedir.






 

 

Editör: Haber Merkezi