Can, açılışta yaptığı konuşmada, 39 eserinin yer aldığı bu serginin 6-7 yıllık  çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, tekstil mühendisi olduğunu, işi gereği     gittiği birçok yerde çektiği fotoğrafları insanlarla paylaşmaktan hoşlandığını söyledi.

‘’Bu, insanların belki göremedikleri, gidemedikleri yerleri onlara göstermek amacıyla hazırladığım bir sergi’’ diyen Can, fotoğraf çekimlerinde gittiği şehirler ve ülkelerdeki tarihi yapılar ve mimari eserlerin ilgi alanı olduğunu kaydetti.

Tarihi güzellikleri, insanlarla bağdaştırarak sergilediğini ifade eden Can, daha önce Kuşadası ve İstanbul’da sergi açtığını bildirdi.


Ersun Can, fotoğraf çekimlerinde neden ‘’insan ve tarih’’ üzerine odaklandığını şu sözlerle paylaştı:

‘’Ören yerlerini ve tarihi mekanları dolaşırken birden aklıma gelen bir düşünce beni ‘insan ve tarih’ başlığında oluşan bu fotoğraf çalışması konusunda heyecanlandırmaya yetti. Binlerce yıl öncesinde yaşamış medeniyetlerin sanat ve sanatçıya verdiği önem ve bu eserlere hala günümüzde hayranlıkla bakabiliyor olmamız bende ayrı bir heyecan konusudur.

‘İnsan ve tarih’ isimli fotoğraf sergisiyle bugün yaşadığımız bu tarih yolculuğunda nereden nerelere geldiğimizi sorgulamak inanıyorum ki hepimizin ortak görüşü olacaktır.’’

Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir de sergide yer alan fotoğraflara bakarken adeta Türkiye’yi gezmiş gibi hissettiğini dile getirerek,  sanatçıya hitaben, ‘’Elinize sağlık’’ diye konuştu.

Toydemir, daha sonra Ersun Can’a,  teşekkür plaketinive Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan ‘’Belkıs Zeugma ve Mozaikleri’’ isimli bilimsel yayını sundu.


SANATÇI

1971 yılında İstanbul’da doğan Ersun Can, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Tekstil bölümünü bitirdi.

Ersun Can, 5 yıl önce fotoğraf çekme merakını gidermek için satın aldığı makinayla fotoğraf çekmeye başladı.Fotoğraf çekerken, ‘’Hayat karmaşası içinde sadeliği aramak’’ prensibini benimseyen sanatçı Can,  yoluna aynı prensibin eşliğinde devam ediyor.

Can’ın, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 8 Şubat’a kadar hergün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Editör: Haber Merkezi