Gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 12 Ocak 2016 Salı günü saat 13.00’te toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grubunun bir önceki Meclis Toplantısında sunduğu gündem maddesini kabul ederek, Prof. Dr. Aziz Sancar’ın adını parkta yaşatılmasına karar verdi.

Gündem maddelerini görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi gündemin 1. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Numarataj ve Levhalama İş Bölümü ile ilgili teklifini İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale etti.

Gündemin 2. Maddesinde Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığı’nın Köy Garajında bulunan iş yerlerinin satış kararının alınması ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 3. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın Yeni Kadro İhdası ile ilgili teklifini oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve KOSGEB İl Müdürlüğü arasında açılacak olan “Uygulamalı Girişimcilik” kursları hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı’na imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim, Sağlık ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın 2016 yılı için Sözleşmeli Personel ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın Taş Ocağı, Kaya Kırma ve Eleme Tesisinde kullanılmak üzere 1 adet Mobil Konkasör alımı ile ilgili teklifi Plan Ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 7. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi yönetiminde olan Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali ve Elbistan Halinin 2016 yılına mahsus olmak üzere dükkân kiralama ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 8. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın yeni yapılan Ağcalı Vadisi Parkına Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vadisi isminin verilmesi ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 9. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Cadde ve Sokak adı değişikliği ile ilgili teklifi Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 10. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Elbistan İlçesi sınırları içerisinde Akaryakıt ve LPG istasyonlarına verilecek olan Asgari Mesafe Tespit Tutanağının Elbistan Belediyesince yapılması ile ilgili teklifi Ulaşım Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 11. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın Baca ve Yağlı Kanal Temizleme ve Denetim Yönetmeliği ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 12. Maddesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği arasında Suriyeli Bayırbucak Türkmenlerine yönelik “İnsani Yardım Organizasyonu” düzenlenmesi ve Katılımcılar için “İlkyardım Eğitim Projesi” hususunda işbirliği protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 13. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında “Mesleki Eğitim Kurslarına” yönelik Protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 14. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde halkımız için gerçekleştirilecek sportif etkinlikler ve Yaz Spor Okullarının daha verimli organize edilebilmesi için Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 15. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 12 km’lik Halk Koşusu ve Bisiklet yarışmasında dereceye girecek olan sporculara verilecek ödül tutarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 16. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerinde mülkiyeti Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait komplekse “Üzeri Açık Tenis Kortu” yapılması hususunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına imza yetkisi verilmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 17. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Uluslararası Güreş Turnuvasında” dereceye girecek olan sporculara, antrenörlere ve takımlara verilecek ödül tutarının belirlenmesi ile ilgi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

Gündemin 18. Maddesinde İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın 5 adet İtfaiye arazözü, 1 adet İtfaiye kurtarma aracı ve 3 adet Hizmet Aracı alımı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. 

İlave gündem maddelerinin de görüşülmesinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Denetim Komisyonu seçimi için AK parti
Grubu adına teklif veren Mehmet Akif Kahveci Ayşe Kılıç, Fatih Kiraz ve Ferhat Kolukırık’ı önerdi. Yapılan gizli oylamanın ardından bu üç isim Denetim Komisyonuna seçildi. Seçimin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.
Komisyonlardan gelen raporların da görüşülmesinin ardından MHP Grubu adına söz alan Meclis Üyesi Kadir Tanış, Aksu Mahallesi Karataş mevkiinde yapılan parka Prof. Dr. Aziz Sancar isminin verilmesinden dolayı teşekkür etti. Meclis üyesi Tanış aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren AKBEL A.Ş ile ilgili bilgilerin meclis üyelerine verilmesi konusunu dile getirdi. Tanış aynı zamanda kar yağışından dolayı yaşanan sıkıntıların sürücü hatalarına bağlanmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi ise verdiği cevapta AKBEL A.Ş’nin Nisan ayında bilançosunun açıklanacağını ve böylece meclisin bilgilendirileceğini söyledi. Kar yağışı konusunda da Büyükşehir Belediyesi’nin kar yağışında gerekli tedbirleri aldığını ancak bazı hazırlıksız yakalanan araçların trafiği tıkamasından dolayı ekiplerin rahat çalışamadığını söyledi.

Meclis toplantısına katılamayanların izinli sayılmalarının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi bir sonraki oturumun Pazartesi günü saat 13.00’te yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Editör: Haber Merkezi