Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi’ni ziyaret ederek sanayi esnafının sorunlarını dinledi. Sanayi esnafının öncelikli sorununun çöp ve park yeri olduğunu bu sorununa en kısa zamanda çözüm üreteceklerini belirten Başkan Okay, bu noktada esnafın da fikrinin alınarak en kısa sürede sanayi esnafına hitap edecek bir oto park alanı yapılacağını söyledi.

Bu doğrultuda önerilen yerlerde inceleme yapılarak esnafın istek ve talebine göre planlama yapılmasını isteyen Başkan Okay, sanayi içerisinde görüntü ve çevre kirliliği oluşturan araçların da bu park alanına çekilmesini istedi.

Sanayinin çöp yoğunluğunun fazla olduğunu ifade eden sanayi esnafına çözüm için bölgede çöplerin iki vardiya halinde toplanacağını ve çöp konteynır sayısının artırılacağını müjdeleyen Başkan Okay,  esnaftan yakılan çöp konteynırları konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Sanayi esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Okay, çözümler konusunda şunları anlattı:

“Göreve geldiğim günden buyana sürekli olarak dilendirdiğim konu, eğer sorumluluk alanımızda bir sorun varsa bu sorun bölge insanı ile istişareyle çözülür. Bizlere iletmiş olduğunuz çöp, park yeri ve direk sorunlarının çözüme kavuşması için arkadaşlarımız çalışmaya başladı, bu çalışmaları bizzat takipçisi olacağım, özellikle park yeri sorununun çözümü için birkaç gün içerisinde bir yer bulmak için çalışma yapacağız. Sizlerin de önereceği yerleri değerlendirelim ve park sorununu ortadan kaldıralım. Orta refüjlere dahi araç parkı söz konusu. Bu araçlar hem çevre kirliliği hem de görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Belirlenecek park alanına bu araçlar çekildiği zaman, sanayi içi trafiği rahatlar, çevre ve görüntü kirliliği de önlenmiş olur. Bir diğer konu da çöp sorunu. Ekiplerimiz burada sabah erken saatlerde başlayarak temizlik çalışması yapıyordu. Biz bu çalışmaları günde iki vardiyaya çıkararak çöp sorununu da ortadan kaldırmış oluruz. Çöp konteynırlarının sayısını artırmak görüntü kirliliğine sebep olacaktır ancak vardiyayı artırarak bu kirliliğinde önüne geçmiş oluruz. Ancak burada esnafımızın da duyarlı olması gereken bir husus var oda Çöp konteynırlarının yakılmasıdır. Esnafımız çöp konteynırlarını maalesef yakıyor buda çevre kirliliğine sebep oluyor burada esnafımızdan ricamız çalışanlarını uyararak konteynırların yakılmasının engellenmesidir.  Bu noktada da sizlerin duyarlı olmasını bekliyorum” dedi.

Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ziyaretine; Başkan OKAY ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları  Mehmet Akif Kahvesi, Sebük Tekin Alparslan, Muharrem Kalkan ve birim müdürlerinden;  Basın Yay. ve Halkla İliş. Müdürü M.Murat Akkurt, Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürü Ali Üzüm, Özel Kalem Müdürü Mehmet Dündar, Temizlik İşleri Müdürü Eshabil Emrah Coşkun, Ruhsat Denetim Müdürü Muhammet Sait Özaydın, Zabıta Müdürü Ahmet Altıparmak hazır bulundular. 


Editör: Haber Merkezi