28-29 Mart Salı ve Çarşamba günü yapılacak Fair-Play organizasyonunda Fair-Play’in anlamı, felsefesi, nasıl ortaya çıktığı, dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen örnekleriyle anlatılacak.

Ziyaret sırasında, Dünya Fair Play Karikatür Sergisi açılacak. Burada Fair Play Kervanının Sponsorları; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Spor İstanbul, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Hacı Bekir stantları da yer alacak. Ayrıca Fair-Play’i anlatan kitap, rozet ve broşür gibi materyaller öğrencilere dağıtılacak.



KERVANIN PROGRAMI
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üniversiteler Fair-Play Kervanı 28 Mart 2017 Salı günü saat 11.30’da Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret edip, şilt ve madalyasını takdim edecek. Fair-Play Üniversite Kervan heyeti aynı gün saat 13.30’da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u makamında ziyaret edip, Fair-Play hizmet madalyası ve şiltini sunacak. 

Kervan Heyeti 29 Mart Çarşamba günü saat 11.30’da Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi makamında ziyaret edecek. Heyet saat 13.30’da Dünya Fair-Play Karikatür Sergisinin açılışını yapacak.



Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi BESYO Müdürü Doç. Dr. Selçuk Gençay’ın moderatörlüğünü yapacağı panel ise saat 13.45’de başlayacak ve panelde; Avrupa Fair-Play Birliği (EFPM) Başkan Yardımcısı Dünya Fair-Play Konsey üyesi Erdoğan Arıpınar Fair-Play’i örnekleriyle anlatacak. Ayrıca komisyon üyelerinden, Doç.Dr. Bilge Donuk, Haldun Domaç, Teoman Güray, Semra Demirer ve Sevim Güllü Fair-Play’i anlatan birer sunum yapacak. 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde gerçekleşecek etkinlikte 3 Avrupa Şampiyonluğu, bir Dünya Şampiyonluğu, bir Dünya üçüncülüğü ve 2004 Atina Olimpiyat Oyunları’nda Olimpiyat ikinciliği kazanan şampiyon güreşçimiz Şeref Eroğlu öğrencilere hitap edecek. 

Ayrıca panelde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hürmüz Koç öğrencilere hitap ederek, üniversite spor faaliyetleri hakkında bilgi verecek. 

Program;

Yer: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Tarih: 28-29 Mart 2017 Salı-Çarşamba

28 Mart 2017 Salı
Saat : 11.30 Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’ı ziyaret 
13.30 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret 

29 Mart 2017 Çarşamba
11.30 Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye ziyaret
13.30 Dünya Fair-Play Karikatür Sergisi açılışı 
13.45 Fair-Play Paneli 

Editör: Haber Merkezi