Dikeç’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Aydın, uluslararası müsabakalarda ülkemizi başarıyla temsil eden Yusuf Dikeç’in Göksunlu olmasından dolayı da ayrıca gurur duyduklarını belirtti.

Kahramanmaraş denildiği zaman ilk akla gelen spor dalının güreş olduğunu ifade eden Dikeç, atacılık sporunda da ilimizi uluslararası müsabakalarda başarı ile temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Ülke reklamının yapılmasında en önemli aracın spor olduğuna dikkat çeken Dikeç, “Elde edilen başarının ardından İstiklal Marşımızın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesi tarif edilemez bir mutluluktur” dedi.


Yusuf Dikeç Kimdir?

1 Ocak 1973 Göksun doğumlu olan Yusuf Dikeç, Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde emekli oldu. Halen Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdüren Dikeç, Tabanca kategorilerinde yarışmaktadır.

2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 metre havalı tabanca ve 50 metre tabanca dallarına ülkemizi temsil eden Dikeç, Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı.

2014 Temmuz ayında Çin'de düzenlenen Uluslararası Atıcılık Spor Federasyonu (ISSF) Dünya Kupası'nda 10 metre havalı tabancada gümüş madalya kazanan Dikeç, İspanya’da düzenlenen Dünya Atıcılık Şampiyonasında 25 metre merkez ateşlemeli tabancada altın madalya kazandı. Yusuf Dikeç, yine 2014 Temmuz ayında İspanya’da yapılan tüm dallar Dünya Atıcılık Şampiyonası'nda ise 25 metre Centre Fire Tabanca müsabakasında dünya şampiyonu oldu.

Editör: Haber Merkezi