Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunda, Mevcut Başkan Bünyamin Mutlu Demirci tekrar başkan seçildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan genel kurulda, divan başkanlığına Muhittin Ceret, kâtip üyeliklerine ise Abdülaziz Aslan, Suat Mantar ve Hacı Kaya seçildi.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen genel kurulda açılış konuşmasını yapan, Sağlık-Sen Şube Başkanı Bünyamin Mutlu Demirci, konukları selamlama ve teşekkür mesajının ardından; “Çağdaş hizmet anlayışımız, hak arama mücadelesinde eğilmeden duruşumuz ve merhum Mehmet Akif İnan'ın oluşturduğu sendikal vizyonumuzla yolumuzda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

ÜLKEMİZDE ÖRNEK GÖSTERİLEN BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ


Özverili bir şekilde gece gündüz çalıştıklarını gerçek anlamda sendikacılık yaptıklarını ifade eden Demirci; “Genç, dinamik ve tecrübeli kadromuzla gece gündüz demeden özverili bir şekilde çalışarak ilimizde sağlık alanında müreffeh bir zeminin oluşmasında en önemli paya sahip olduk. Hukukun üstünlüğüne olan inancımızla, milli ve manevi değerlere duyarlılığımızla, hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi mücadelesinde gösterdiğimiz çalışmalarla gerek sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının gerekse halkımızın güvenini kazanmayı başardık. Oluşturduğumuz adil zemin, fikir içeriği ile zenginleştirilmiş hizmet politikalarımızla, çalışanlarımızla kitlesel bir bağ kurarak kısa sayılacak bir sürede üye sayımızı 2000’lerden 4200 gibi rekor bir sayıya taşıdık.  Bu büyüme ile güvenilirliğimizi ispatlamış olmakla birlikte yalnız ilimizde değil ülkemizde de örnek gösterilen bir sivil toplum kuruluşu olduk” dedi.

SOKAK SENDİKACILIĞI YAPMADIK

Demirci konuşmasının devamında, suni gerilim oluşturulmaya çalışıldığını işaret ederek, konuşmasını şu şikelide sürdürdü; “Bizler Sağlık Sen ailesi olarak sokak sendikacılığı yerine etkili, vicdani ve etik hizmet anlayışımızla bugünlere gelmeyi, çalışanlarımızın gür sesiyle yıllardır yetkili sendika olmayı başardık. Oluşturulmak istenen suni gerilimlere takılmadan tüm enerjimizi çalışanlarımız için sarf ettik ve etmeye devam edeceğiz. Çünkü biz; insan hak ve hürriyetlerinin çiğnenmediği, daha özgür, daha demokratik bir yarınlar için çalışıyoruz. Bu anlayışımızla ilimizde geçmişe oranla hizmet alanında önemli bir yol kat edildiğini görmekteyiz. Varlığımızın temelini ve hizmet sürecimizi "Yaşasın" veya "Kahrolsun"lara boğdurmadan iyi ve doğru olana destek olarak, hatalara karşı çıkarak geliştirdik.

Kendi dinamiklerimizle çağın gerektirdiği koşulları yoğurarak örnek bir sentez oluşturduk. Sağlık Sen Kahramanmaraş şubesi olarak sahip olduğumuz değerlerle, kendi elimizle, gücümüzle ve üyelerimizin teveccühüyle ilimizde daha ferah, daha yaşanabilir bir zemin oluşmasında en önemli pay sahibi olduk. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak, hizmet sevdamızla yolumuza devam ediyoruz.”

BÜYÜK BİR AİLEYİZ VE GURURLUYUZ

Sendikanın her geçen gün güçlenmesini birlikte ve özveri ile çalışmaya borçlu olduklarına dikkat çeken Demirci; “Güçlüyüz. Çünkü aile ve sosyal hayatlarından fedakârlık yapan yönetim ekibimiz, kendini hizmete adamış temsilcilerimiz, güvenle bize haklarını teslim etmiş çalışanlarımızla biz büyük bir aileyiz. 4200 üyemizle birlikte bu soylu mücadelede yer almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Kuruluşumuzun temelini atanlar; bize rakiplerimizin henüz hayal bile edemedikleri bir onur bıraktılar” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZA YALNIZ OLMADIKLARINI GÖSTERDİK

Sendikayı devraldığı günleri hatırlatan Demirci, başarının hikâyesini şu cümlelerle anlattı: “Akademik ve kültürel sendikacılığın meşalesini yakarak bugün her kesimde göğsümüzü kabartan bir gurur yaşamamıza vesile oldular. Bu kalite farkını ilimizde nasıl oluşturduğumuzu, nasıl geliştirdiğimizi hatırlayalım.

2010 yılında 2000 üye sayısıyla hizmeti devraldığımızda sorunlarını bize ileten, çözümün bizden geleceğini bilen, taleplerini kazanıma dönüştüreceğimize inanan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın tüm başvurularını masaya yatırarak hukuka dayalı, etkili ve sağlam yöntemlerle çalışmaya başladık. Sağlık Sen'in vizyonunu ve misyonunu ilçe ilçe, köy köy, tüm kurum ve kuruluşları ziyaret ederek anlatmaya devam ettik. Çalışanlarımıza yalnız olmadıklarını gösterdik. Sorunları yerinde dinleyerek en etkili çözüm anlayışıyla bu sorunları gidermek için çalıştık. Sık sık iş yerlerindeki nefesimiz olan temsilcilerimizle bir araya gelmeye, sorunları dinlemeye ve hasbihal etmeye önem verdik. 


Sorgulama ve öz eleştiri ile kendi savaşımızı açtık. Gerçek gücün insanlar üzerinde değil, yüreklerinde kurulacağı inancını taşıdık. Çalışanın sesini en yüksek ölçüde çıkarma emeliyle alışılagelmiş sendikal hareketlerin aksine; dinleyerek, çözüm odaklı fikirler geliştirerek yolumuza devam ettik. Karşılıklı diyaloğun en etkili iletişim aracı olduğunu, sadece kaldırım taşı söküp cam çerçeve indirmenin bir sonuç getirmeyeceğini rakiplerimize de göstermiş olduk. Tüm zorluklara rağmen,  her alanda çalışanlarımızın yanında olmaya çalıştık. Başta güvenle haklarını teslim etmiş 4200 üyemiz olmak üzere; ofisimiz, kendimize ait aracımız, basın ve hukuk danışmanlarımız, sosyal projelerimiz ve faaliyetlerimizle bugünkü bulunduğumuz konum sanırım doğru işler yapmış olduğumuzun bir göstergesi.”

GENEL MERKEZE TEŞEKKÜR

Başarıda emeği geçenlere teşekkürü unutmayan Demirci; “Bu anlamda emeğini esirgemeden çalışan, destek veren tüm arkadaşlarıma, temsilcilerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Faaliyetlerinde son olarak çalışanlarımıza kazandırdığı yıpranma payı ile hepimizin yüzünü güldüren, yanımızda bulunarak her anlamda desteğini esirgemeyen, yaşadığımız zorlukları en iyi şekilde analiz ederek her tutum ve davranışı ile takdirini gösteren, başarımızı önemseyen ve bunu hakkaniyetli bir şekilde ödüllendiren genel merkezimize de minnettarlığımı ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

NİYET HAYIRDI, AKIBET DE HAYIR OLDU

Demirci; “Bizler de bugüne çalışarak, alın teri dökerek, kimsenin üzerine basmayarak, kırmayarak, incitmeyerek, doğru bildiğimizden şaşmayarak geldik. Kalbimiz ve sözümüz bir oldu. Gölgesi büyük ama kendisi küçük insanlar olmaktan uzak durduk. Bilgi ermişi değilsek de hizmet savaşçıları olmaya çalıştık.  Özetle, niyet hayırdı, akıbet de hayır oldu” sözleriyle amaçlarıbnın yalnızca en iyi hizmet sunmak olduğunu vurguladı.  


GERÇEK SİVİL TOPLUM ANLAYIŞI İLE…

Konfederasyonun çalışmalarına da değinen Demirci; “İlimizdeki çalışmalarımızın ve başarımızın çerçevesini genişletip konfederasyonumuzun faaliyetlerine baktığımızda bizi diğerlerinden ayıran çalışmaların çokluğunu ve etkinliğini görüyor, bu ayrıcalığın gönüllerde de oluştuğunu ortaya konulan tepkilerle anlıyoruz.

Fikir zenginliği ile yoğrulmuş Memur Sen’in kurulduğu günden bu yana gerçek bir sivil toplum anlayışıyla hareket ettiğini ve ilkelerinden asla feragat etmediğini biliyoruz.

Ülkemizde ve dünyada olan olaylara da sessiz kalmayarak tepkisini korkmadan, geri çekilmeden ortaya koyan ve koymaya devam edecek bir ailenin mensubu olmanın onurunu hepimiz taşıyoruz. Arakan Müslümanlarının, açlıkla boğuşan Somali’lerin, kirli bir savaşın içinde ölen Suriye’lilerin, zulme uğrayan Filistinlilerin yanında olmak insanlığın getirdiği bir zorunluluk, Bu zorunluluğu vicdanla harmanlayıp eyleme dönüştüren Memur Sen Genel merkezimize de teşekkürü borç biliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında gönderme yapan Demirci; “Son 4 yılda sendikamızın sayısız başarılara taşıyan, bir çok ilke imza atan, ortalarda dava adamıyım diyerek gezen, hasamet destanlarıyla çığıtkanlık yapanlara, dava adamlığının nasıl olması gerektiğini, kişinin kendi davası yoktur diyerek; son yaptıkları fedakarlıkla da gösteren Ersin Özgül abimize, Mehmet Mercimek abimize, Mehmet Yıldız abimize, Yusuf Erdoğan abimize ve Zeliha Hopurkardeşimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum ve Allah razı olsun diyorum” dedi.

BİZ EMEĞİN HAKKINI ARIYORUZ

“Birileri sendikacılığı çıkar hesaplı küçük dünyalarına hapsetmeye çalışırken, biz; emeğin hakkını arıyoruz” diyen Demirci; konuşmasını şu şekilde tamamladı; “ Bazıları yalana dolana sendikacılık derken, bizler aldatmayan ve aldanmayan sendikacılık ilkemizle emaneti taşımada ehil kalabilmenin yollarını arıyoruz. Bizler müspet hareket ilkesi ile hizmet etmeyi seçiyor; sadece ve sadece hitap ettiğimiz kitlenin güvenini ve dualarını arıyoruz.

Sözlerimi daha fazla uzatarak sizleri sıkmak istemiyorum. Kahramanmaraş Sağlık-Sen Şubesi adına bu bayrağı daha da ileriye taşımak için siz değerli delegasyon ve teşkilatımızdan desteğinizin devamını talep ediyor, katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyor, şahsım ve yönetim kurulu adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a Emanet olun.”

Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı, eski şube Başkanı Mutlu Kaya da, senelerini verdiği sendikanın kendinden sonra, adaşı tarafından büyümesinden, üye sayısını artırmasından ve yetkili sendika olmasından duyduğu memnuniyeti ve gururu dile getirdi, Başkan Demirci’ye ve ona destek veren tüm delege veüyelere teşekkür etmeyi unutmadı.

Konuşmaların ardından, gündem gereği faaliyet raporunun okunması ve ibrası, denetim raporunun okunması ve ibrası, mali raporun (bilanço) okunması ve ibrası, raporlar üzerine görüşme ve ibraların ardından dilek ve temennilere geçilirken, üyeler oylarını kullandı.

KİMLER VARDI?

Katılım yoğun olduğu genel kurula; Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mutlu Kaya, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Arslan, Diyarbakır Sağlık Sen Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Osmaniye Sağlık-Sen Başkanı Muhittin Çenet, Tokat Sağlık-Sen Başkanı Suat Mantar, Hastaneler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Sağlık Müdürü İlker Çitil, Halk Sağlık Müdürü Ahmet Yener, Bem-Bir Sen Başkanı Necati Kahveci, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Uğur Dilipak, Öz Sağlık-İş Sendikası Başkanı Murat Arifoğlu, Pazarcık Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Çolak, Memur Sen Başkanı Adnan Alagöz, Diyanet-Sen Başkanı Ekrem Arslan, Büro Memur San Başkanı Halil Küçükdevlet ile sağlık camiası ve delegeler katıldı.

Tek liste ile gidilen genel kurulda 4200 üyeyi temsilen 150 delege oy kullandı.

Oy kullanımı ardından yeniden güven tazeleyen Başkan Bünyamin Mutlu Demirci, üyelere ve delegelere teşekkür etti.

Bünyamin Mutlu Demirci Başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Halil Akan, Muammer Hayva, Cesur Ördek, Mustafa Gürbüz, M. Emin Sarı ve Bünyamin Menekşe.








Editör: Haber Merkezi