DAĞ; "Amacımız, öncelikli olarak insana odaklanmak toplumumuza sahip çıkmak, onların sorunlarına eğilmek, nihai olarak ülkemizin barış mutluluk ve huzur içinde gelişmesi için toplum katmanları arasında çatışmayı değil uzlaşmayı, ayrışmayı değil birleşmeyi hedef almaktır. Bu amaçla değerli üyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, diğer STK’lar, sendikalar ile birlikte Sağlık Eğitim ve Kültür alanlarında yapmayı düşündüğümüz faaliyetler ve projelerimizle amaçladığımız bu hedeflere ulaşmak yegâne gayemizdir. “ dedi.

Dernek başkanı Şeyh Hamit DAĞ; “bir oluşumu ayakta tutmanın en önemli şartı samimiyettir insana verdiği değerdir, değerli olan ise kıymetlidir ve verimlidir. Bir toplum motivasyonu ve özgüveni yüksek bireylerle gelişir ve çağı yakalar, sosyal ve kültürel sorumluluklarını yitirmiş değerlerini unutmuş özünden uzaklaşmış, öz eleştiriden uzak hiçbir oluşum kendisini yenileyemez ve canlı kalamaz. İşte biz dernek olarak böyle bir iklimde kurulma ihtiyacı hissettik, çünkü biliyoruz ki bakıp seyretmek olumsuz giden her şeye ortak olmaktır, sorumluluktan kaçmaktır.”

Dernek başkanı Şeyh Hamit DAĞ; Biz Sağlık Eğitim ve Kültür Derneği olarak üyelerimizle, demokratik, katılımcı, her şeyin devletten beklenmediği düşüncesi ile birlikte ülkemizin yaşadığı sosyal sorunlara çözüm yolları bulma ve geliştirme hususunda, Türkiye genelinde çalışmalarına başladıklarını dile getirerek sözlerini tamamladı.
Editör: Haber Merkezi