Rektör Özgül, toplum yaşamında özel bir yere sahip olan bayramların; kalpleri heyecanlandıran ve birbirine yaklaştıran müstesna günler olduğunu belirtti.  Gönül ve ruh birliği içerisinde bir bayram temennisinde bulunan Prof. Dr. Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Ramazan ayının manevi iklimiyle bir kez daha bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle Ramazan Bayramını kutluyor; ülkemiz ve milletimize saadet getirmesini temenni ediyorum.

Hepimizin bildiği gibi bayramlar; huzurun, mutluluğun, sevginin ve saygının paylaşıldığı, toplumsal yaşamın en güzel zaman mefhumlarıdır. Ne yazık ki ülkemizi ve tüm dünyayı tehdit eden Koronavirüs salgını nedeniyle olağanüstü ve bir o kadar da zor bir süreçten geçiyoruz. Her zamankinden farklı olarak da, Ramazan-ı Şerif’in coşkusunu, birlikte yapılan iftar ve sahur sofralarının tarifsiz güzelliklerini yaşayamadan bayrama ulaştık. Dolayısıyla buruk ve mahzunuz.

Ancak, tüm bunların geride kalacağına, zor günleri birlikte aşacağımıza olan inancımız tamdır. Bu nedenle daha aydınlık yarınlar için bu bayram evde kalmaya, hem kendimiz hem de toplum sağlığı için, belirlenen kurallara uymaya gayret edelim. Gönül köprüleri kurarak, bayramın güzelliğini evlerimizde yaşayalım. Yapılan tavsiyelere riayet edildiğinde, inanıyorum ki güzel günler çok daha kısa sürede gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere, öğrencilerimizin, kentimizin güzel insanlarının ve tüm inananların bayramını tebrik ediyor; umutlarımızın tazelendiği, sağlık ve mutluluk dolu günlerin habercisi olan bir bayram diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi