Sağlık hizmetlerinin insanların en temel haklarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Özgül, bu alanda hizmet veren sağlık çalışanlarının da büyük fedakarlıklarla önemli bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirtti. Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarımız mesai mefhumu gözetmeksizin insanlarımızın temel sağlık hizmetlerine ulaşması noktasında özveriyle görev yapmakta, insanların hüzün ve sevincine ortak olmaktadırlar. Büyük sorumluluk gerektiren bu mesleği icra eden, başta meslektaşım olan hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını yürekten kutluyorum.

Hepimizin bildiği gibi dünyada bilimsel alandaki ilerlemeler ve ülkemizde yaşanan gelişmelerle sağlık alanında verilen hizmetlerin kalitesi her geçen gün yükselmektedir. Bu hizmetlerin daha da yukarılara taşınması için bizlere de büyük görevler düşmektedir. Akademik ve bilimsel araştırmaların merkezinde yer almalı, bu alanda verilen eğitimin standartlarını daha da iyi noktalara taşımalıyız. Bu bağlamda henüz yolun başında olan İstiklal Üniversitemizde sağlık eğitiminin de sağlam temeller üzerinde kurulmasını arzu etmekte, bu yönde çaba sarf etmekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ediyor, tüm sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum."

Editör: Haber Merkezi