Giysi Bankası’nın serüvenini anlatan Rektör Deveci, “Giysi Bankası projesini öğrencilerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye düşünürken, Kızılay’ın da bu konuda yardımlarının olduğunu duyduğumuzda hayata geçirdik. 18 Aralık 2015 tarihinde Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi’nin o dönemki Başkanı Şenol Bilginer’le protokol imzaladık. Açılışı da yeni Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu ile 10 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirdik. Açılışa İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım Bey’de katıldılar. Bu konuda oldukça destek verdiler kendilerine sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür etmek isterim” diye konuştu.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin Giysi Bankası sistemine internet üzerinden başvurabileceklerini ifade eden Deveci, değerlendirmeler sonucunda ihtiyaç sahibi bütün öğrencilere, onları rencide etmeden, gizlilik içerisinde yardım edeceklerini söyledi. Giysi Bankasında 8 ana grupta 35 çeşit ve 4547 adet ürün bulunduğunu belirten Rektör Deveci, bugüne kadar Giysi Bankası’ndan 72 öğrencinin 232 parça giysi alarak faydalandığını aktardı.

Yardım yapmak isteyenlere seslenen Rektör Deveci, “Hayırseverler Giysi Bankamıza Üniversitemiz Web sayfasında yer alan herhangi bir telefon numarası veya Giysi Bankası’nın 0 344 280 12 47 numaralı telefonla ulaşarak yardımcı olabilirler” dedi.

Giysi Bankası’nın kısa sürede tamamlanarak öğrencilerin hizmetine sunulmasında emeği geçenlere teşekkür eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Üniversite olarak pratik çözümler üreterek projeleri kısa sürede hayata geçirmeyi ilke edindiklerinin altını çizdi. Ayrıca Rektör Deveci, sadece Giysi Bankası değil Üniversite hastanesine gelen hasta refakatçilerine ücretsiz kalabilecekleri kalma yerlerini hazırladıklarını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi