Göreve geldiği günden bu yana ilk defa basın mensuplarıyla bir araya gelen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir araya gelindiğini, çalışmalarını daha sonra düzenleyeceği toplantılarda aktaracağını ve göreve başlayışının da 41. günü olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda basınla tanışma toplantısı olan, Rektör Deveci, günün anlam ve önemini belirten bir kısa bir konuşma yaptı.

Deveci, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günün hep birlikte 54. yılını kutlamaktayız. Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de güçlü basındır.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın toplumsal kalkınmanın, gelişmenin sağlanmasında önemli yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Bu nedenle, güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunun; güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır.  Toplumun gelişimi ve  kalkınma süreci de, basın çalışanlarının desteği ile inşallah daha hızlı olacaktır.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak, basın dünyasına katkı sağlayabilmek amacıyla üniversitemiz bünyesinde İletişim Fakültesi açmayı planlıyoruz. Tabiki üniversitemizin daha da gelişmesi için yeni fakülte planlarımız da olacaktır. Bunları inşallah önümüzdeki yıllarda daha detaylı olarak sizlerle paylaşacağız.

Ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde  önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan, 24 saat her şartlarda toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi konusunda verdiğiniz emekler takdire şayandır. Basın, milletimizin ortak sesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonlarımız başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederim.”

Konuşmanın ardından, basınla sıcak sohbet havasında geçen toplantı sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi