Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan, Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Gürbüz, bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen Mesleki Uygulama Dersi kapsamında öğrencilere kaba yemin hayvan beslemede önemi ve Türkiye deki kaba yem kaynaklarının besin maddesi içerikleri, önemli bir kaba yem kaynağı saman ve kuru yonca otunun depolanması, kalite tespiti ve hayvanlarda kullanım oranları hakkında bilgi verildi. Ayrıca hayvancılık işletmesinde bulunan karma yem ünitesinin çalışma sistemi ve hayvan işletmelerinde kullanımı ve hayvancılık işletmesinde bulunan süt sığırlarının özellikleri, süt sığırlarının beslenmesi, süt sağım teknikleri ve hijyenik sütün nasıl elde edileceği konularına değinildi.

Uygulama dersi sonunda Ziraat Fakültesinin genel durumu ve uygulanan eğitimler hakkında Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Gençoğlan ve akademisyenlerden bilgi alan Rektör Can, Ziraat Fakültelerinde uygulamalı eğitime ağırlık verilmesi hususunun altını çizdi.

“Ülkemizin ve Kahramanmaraş’ımızın ihtiyaç duyduğu teorik ve pratik bilgilere sahip Zooteknist Ziraat Mühendisi yetiştirmekteyiz. İnanıyorum ki bu öğrenciler bu alanda faaliyet yapan hayvancılık işletmelerine, mezun olduklarında önemli fayda sağlayacaklardır.” diyen Rektör Can, hayvancılık sektörü paydaşları, zootekni öğretim üyeleri ve zootekni öğrencileri arasında işbirliğinin hayvancılık sorunlarının çözümü için önem arz ettiğini söyledi.

Rektör Can, “Hayvancılıkla uğraşan iş adamları, bizden hem uygulamada hem de teoride iyi olan öğrenciler yetiştirmemizi istiyor. Bizler bunun için uygulama alanları meydana getiriyoruz. Teorik bilgileri sınıflarımızda ve görüldüğü gibi, uygulamaya ait olan bilgileri hayvancılık işletmemizde vermekteyiz. Öğrencilerimizin mesleki uygulama alanında daha iyi yetişebilmeleri için, aynı zamanda,  hayvancılık işletme sahiplerini bu öğrencilerimize mesleki uygulama için kapılarını açmaları gerekir. Böylece, özel hayvancılık işletmeleri ile entegre olmuş, buna bağlı olarak, kendilerinin ihtiyaç duyduğu, teorik ve mesleki uygulama bakımından iyi yetişmiş zooteknist ziraat mühendisleri ortaya çıkmış olacaktır. Bu münasebetle, biz üniversite olarak hocalarımız ile birlikte hayvancılık sektörüne katkıda bulunmaya her zaman hazırız.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi