KSÜ Avşar Yerleşkesi Merkezi Kafeteryada basın buluşmaları kapsamında gerçekleştirilen kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya gelen Rektör Can, basının ifa ettiği görevin kutsiyetine ve önemine vurgu yaparak mütevazı davetlerine icabet etme nezaketi gösteren basın mensuplarına teşekkürlerini sundu.

22 Mart 2018 tarihinde Rektörlük Makamına vekâleten, 6 Eylül 2018 tarihinde asaleten atandığını hatırlatan Rektör Can, “Benim için vekâleten ya da asaleten atanmanın önemi yok. Devlet büyüklerimizin bizlere bu görevi tevdi ettiği andan itibaren verilen görevi layıkıyla yapmanın gayreti içerisindeyiz.  Bize düşen görev, bize emanet edilen makama halel getirmeden, bize emanet edilen gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek ve üniversitemizi hak ettiği noktalara taşımaktır.” diye konuştu.

Üniversitenin her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ettiğine dikkat çeken Rektör Can, Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinde cihaz donanımlarının ve sistem denemelerinin devam ettiğini, 2019 yılının ilk çeyreğinde hasta kabulüne başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Bilim ve teknoloji alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Rektör Can, ÜSKİM ve Teknoket’te devam eden projeler ve planlanan çalışmalara ilişkin güncel verileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Kahramanmaraş’ın ve bölgenin güncel sorunlarının tespiti için bütün kurum ve kuruluşlarla yapılan resmi yazışma ve ikili görüşmeler neticesinde ortaya çıkan verilerin tasnifini yaparak konuların alanlarına göre bilimsel çalışmaya dönüştürülmesi için kapsamlı bir faaliyet yürüttüklerini ifade eden Rektör Can, “Şehrimizin problemlerini tespit ediyor, bilimsel tez ve proje konularına dönüştürüyoruz. Amacımız, üniversitemizin en temel vazifesi olan şehre bilim, teknoloji ve eğitimde öncülük etme misyonunu en iyi şekilde ifa etmek. Bu kapsamda şehrimizin meselelerini konu edinen bilimsel çalışmalar ve projeler için mevcut desteklere ek olarak yüzde 30 ila yüzde 50 oranında ek destek sağlamak üzere senato kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Üniversitemizde geliştirilen ve uygulamaya konulan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen’ modeline ilişkin bilgiler de veren Rektör Can, model sayesinde öğretmen adaylarına kavramsal ve düşünsel etkinlikler, sanatsal etkinlikler, öğretimde, öğretmenlikte ve uygulamada yeni düzenlemeler, eğiticilerin eğitim etkinlikleri ve sanal takip gibi başlıklarda öğretmen adaylarına eğitim verileceğini belirtti. Rektör Can, “Nitelikli öğretmenler yetiştirdiğimiz zaman diğer meslek gruplarında yetişen bireylerin de niteliğini arttırırız.” dedi.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinin bölgeye sunduğu sağlık hizmetinin her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Can, konuşmasında hastane bünyesinde yapılan başarılı çalışmalara geniş yer verdi.

Üniversiteye ilişkin genel değerlendirmelerinin ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, Rektör Yardımcıları ve ilgili akademik/idari birimlerin yöneticileri, basın mensuplarının üniversiteyle alakalı sorularını cevaplandırdılar.

Editör: Haber Merkezi