Pazarcık PTT’de personel eksikliğinden mi yoksa keyfi uygulamadan mı olduğu bilinmez belirsizlik her geçen gün daha fazla kargaşaya sebep olurken, ortaya çıkan manzaralar artık vatandaşı isyan ettiriyor.

Gazetemize çektikleri görüntüleri gönderen vatandaşlar konuyu gündeme getirmemizi isteyerek; “Yaklaşık 3 saattir sıra bekliyoruz. 3 gişe var ama sadece 1 tane çalışıyor oda çok yavaş çalışıyor. Lütfen gündeme getirin” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar PTT şubesinde çile çekiyor.

65 yaş üzeri yaşlılık ve özürlü maaş ödemesinde para almak için gelen vatandaşlar saatlerce sıra bekliyor.  PTT'ye başka işlem yaptırmak için gelenler de yoğunluk nedeniyle içeriye giremiyor. 3 gişe olduğu halde. Tek gişe ile hizmet veren Pazarcık PTT Müdürlüğü karınca hızında tek personel ile ilerliyor. Personel Yetersizliğimi? Yoksa vatandaşa eziyet mi?  PTT de çalışan personeller gişede çalışamaz mı?

3 GİŞE VAR 1’İ ÇALIŞIYOR

Bir gişe memurunun görev yaptığı postanede vatandaşlar talebe cevap verecek personel bulamadığı için duruma tepki gösterirken bir vatandaş, “Buranın müdürü olduğu söylenen kişi çalışmıyor. Ben müdürle birebir görüştüm. İstediğin yere söyle diyor. Ben vatandaş olarak, buranın müşterisi olarak konuşurum. Gereken neyse yapılsın, buraya eleman alınsın, memur alınsın.  Vatandaş mağdur olmasın 3 gişe var ama maalesef tek gişe de memur var o da 70 bin nüfusa hizmet veren bir ilçeye yetmiyor. Pazarcık halkına yapılan büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum dedi.

Vatandaşın sıra çilesi,

Tek gişe görevlisi hizmet verince vatandaşların taleplerine cevap verilmekte de büyük sorunlar yaşanıyor. A. B isimli bir vatandaş 3 ayda bir ödenen 2002 sayılı kanunla 65 yaş üzeri yaşlılık ve özürlü maaş ödemesinde parasını almak üzere PTT Müdürlüğüne geldim. Sabahın erken saatlerinden itibaren sıraya giren vatandaşlar tek gişe görevlisinin ödeme yapacağı reyon önünde sıramız gelinceye kadar uzun süre beklemek zorunda kaldım. Tamamı yaşlı olan vatandaşlara yapılanlar eziyetten başka bir şey değil dedi.

Saatlerce ayakta bekleniyor

Sabahın erken saatlerinde köyden gelerek sıraya giren vatandaşlar tek görevlinin ödeme yapmasından dolayı saatlerdir ayakta beklediğini belirten vatandaşlar sıra alıp saatlerce kuyrukta bekliyorlar.

Yurtdışından gelen bir gurbetçi ise gördüğü manzara karşısında, Sinirlenmeyecek gibi değil, 3 çalışan masası, gişe var. Ama müşteriler ile bir memur ilgileniyor. O da işlemlerin yetiştirebildiğini yapıyor. Burası dağ başı değil, Vatandaş neden mağdur ediliyor. Neden bu çalışma masaları boş duruyor. Personelini yerleştir ve müşterini mağdur etme. İnsanlar bekleye bekleye usandı. Ayrıca buradan halletmem gereken başka işlerim yani Uçak biletim de olabilirdi. Bir-iki dakikalık işlem için saatlerce bekleyip, aracı da kaçırabilirdim" dedi.  (Haber : ŞAHİN EFE)

Editör: Haber Merkezi