Onikişubat Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı tarafından Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Son Yarım Asrın Hikayesi” adlı konferansta konuşan Sofuoğlu, son 50 yılın siyasal ve ekonomik gelişmelerini öğrencilere anlattı. Salonu hınca hınç dolduran öğrencilere seslenen Sofuoğlu, “Batılıların ensemizde boza pişirdiği dönemden kurtuluyoruz. Sizler sayesinde ülkemiz daha aydınlık yarınlara kavuşacaktır” diye konuştu.



İslam ülkelerinin Türkiye’nin önderliğinde bağımsızlıklarına kavuştuğunu dile getiren Sofuoğlu, şöyle konuştu:

“Gençler, hepinize ihtiyacımız var. İslam dünyasını kan gölüne çeviren çakalları size şikayet ediyorum. Unutmayın, bunlar yüz yıldır sırtımızdan nemalanıyor. Bunları unutursanız yazıklar olsun. İşte görüyorsunuz, tünelden çıkıyoruz, ışığı gördük. Bundan dolayıdır ki bu saldırılar başlıyor. Çünkü batı bize anlatıldığı kadar güçlü değil. Çünkü artık istedikleri gibi çalamıyor, sömüremiyorlar. Artık teknolojiyi tek üreten taraf değiller. Sıkıntı bu. Size sadece iki proje örneği vereceğim. Kanal İstanbul ve Üçüncü Havalimanı. Şu anda dünyanın bir çok yerinde kanal açma projeleri var. Süveyş Kanalında yeni bir kanal çalışması var. İsrail kanal açmak için çalışma yapıyor. Panama’da yeni bir kanal açılıyor. Hazar’dan Basra’ya ve Karadeniz’e kanal açma çalışmaları var. Bunlar yapılınca sıkıntı olmuyor ama Kanal İstanbul gündeme geldiğinde kıyamet kopuyor. Sıkıntıyı anlıyorsunuz değil mi?. Ama bu proje bitecek. İkincisi yeni havalimanı. Şu an Avrupa’da dört tane aktarma merkezi var. Frankfurt’ta var, Amsterdam’da var, Paris’te var, Londra’da var. 8 milyon nüfuslu Londra’da 4 tane havalimanı var. Ama 20 milyon insanın bulunduğu İstanbul’da üçüncü havalimanı yapılmaya başlanınca başlıyorlar çırpınmaya. Çünkü gelirleri düşecek. Senede 160 milyon insan burayı kullanacak. Milyarlarca dolar gelir Türkiye’ye gelecek. Onun için ülkemize sahip çıkmamız lazım. Onun için bu ülkenin liderine Recep Tayyip Erdoğan’a, Uzun adama sahip çıkmamız lazım. Ve sizler, yaptığınız işte en iyi olacaksınız. Derslerinize en iyi şekilde çalışacaksınız ve bu vatana, bu millete faydalı insanlar olacaksınız.”



Konferansa katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç ise, “Özlediğimiz gençliği salonda görmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“Yerli, milli ve imanlı bir gençlik geliyor” diyen Güvenç, “Bu dava haktır, asla yetim kalmayacaktır. Gelecek yüzyıl sizler sayesinde bizim yüzyılımız olacaktır” ifadelerini kullandı.



Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek de böylesine anlamlı bir konferansın paydaşı olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mahçiçek, “Şimdiki gençlerimiz gerçekten çok şanslı. Çünkü biz böylesine kıymetli hocalarımızı dinlemek için, onların bilgilerinden faydalanmak için çok beklerdik. Üstad Necip Fazıl’ın bir konferansını takip etmek için aylarca beklediğimiz olurdu. Ama artık kıymetli hocalarımız sürekli geliyorlar, bu konferanslarla siz gençlerimizi aydınlatıyorlar. Çok verimli bir konferans olduğuna inanıyorum. Hocamıza bu güzel değerlendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah sizler sayesinde ülkemiz daha güzel yarınlara kavuşacaktır” şeklinde konuştu.



AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Banu Pakdil’in de katıldığı konferansın ardından Başkan Mahçiçek, Prof. Dr. Sofuoğlu’na günün anısına hediye takdim etti. 

Editör: Haber Merkezi