Prof. Dr. Erbatur için, ÇÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Halil Avcı Konferans Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin’in yanı sıra, Üniversitenin Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan, bölüm başkanları, akademisyenler, öğrenciler ve Prof. Dr. Erbatur’un ailesi katıldı.

Emeklilik töreni, Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yuda Yürüm’ün, “Nano Ölçekte Eşsiz Özellikler ve Karbon Nano Tüpler” başlıklı konferansıyla başladı.  Ardından da Prof. Dr. Oktay Erbatur, hazırladığı sunumla kendi özgeçmişini aktardı. Prof. Dr. Erbatur’un sunumu sırasında ve tören boyunca, torunu sürekli fotoğraf çekerek anı ölümsüzleştirdiler.


Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Erbatur’un meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, “Hocamızı kutluyor ve sağlıkla, huzurla güzel bir emeklilik geçirmesini diliyorum” dedi. Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Serin ise, bugüne kadar verdiği katkılardan dolayı Prof. Dr. Erbatur’a teşekkür etti.

Tören, Prof. Dr. Oktay Erbatur’un mesai arkadaşları, öğrencileri ve aile bireylerinin kürsüye çıkıp, duygularını anlatması ve pasta kesimiyle sona erdi.









Editör: Haber Merkezi