Prof. Dr. Dağlı, “Cumhuriyetimizi korumak ve yaşatabilmek için gereken hassasiyeti göstermek hepimizin en büyük görevidir” dedi.

Ülkesinde, bayrağını özgürce dalgalandıran bir millet olma uğruna sayısız şehit veren bir ulusun evlatları olduğumuzu anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Türk Milleti olarak tarihimizi, egemenliğini kendi elinde tutan bir millet olarak yazdık. Bu büyük onur ve gurur atalarımızın bizlere mirası olduğu kadar, bizlerin de torunlarımıza teslim edeceğimiz en büyük emanettir” ifadelerini kullandı.

SANKO Üniversitesi olarak gençleri, ilmin açtığı yolda, bağımsızlık meşalesinin aydınlığında, Cumhuriyetin gerekleri doğrultusunda yetiştirdiklerini kaydeden Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:

“Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, tek bir yürek olarak Kurtuluş Savaşını kazanan Türk Milleti’nin inancının ve azminin zaferi olarak kurulan Cumhuriyetimiz, en büyük hazinemizdir. 

94’üncü yıldönümünü büyük coşkuyla kutladığımız Cumhuriyetimizi canları pahasına kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyor, nice Cumhuriyet Bayramlarımızı ulusça, kardeşçe, birlik ve beraberlik içinde kutlamayı diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”
Editör: Haber Merkezi