Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Dünya Bankası, TÜSİAD, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Belediyesinin desteklediği Mehmet Akif Kültür Merkezinde yapılan ‘Kadınlar için İş Fırsatları’ konulu panelde konuşan Bakan Şahin, Türkiye’nin vizyonunu anlattı.

Kadının küresel güç olma yolunda çok iyi işler yapacağına vurgu yapan Bakan Şahin, biz bu başarıları nasıl aldık, kadın erkek bir olarak aldık.  Ülke arasındaki beraberliği kurduk, Cumhuriyetimizi beraber kurduk. İyi günde, kötü günde kadını ve erkeği ile bu toprakların başarısını birlikte oluşturduk. Şimdi büyük güç diyoruz, büyük hedeflere gidiyoruz. Çünkü bu millet, büyük millet, çok güçlü bir şanlı tarihi var. Ötesinde de çok güçlü bir geleceği var. Toplumun yarısını oluşturan kadının gücünü kullanmazsak, onun takım ruhunu, onun bilgisini, onun disiplinini, kalkınmanın bir parçası yapamazsak bu hedeflere nasıl ulaşacağız” diye konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kadınların toplumun oluşmasında önemli bir yere sahip olduğuna işaret ederek: “Kadın üretkendir, kadın fedakardır, kadın annedir. “Cennet anaların ayağı altındadır” diyen Sevgili Peygamberimiz kadınlarımıza ne kadar önem verilmesi gerektiğine işaret etmektedir.

Her alanda eğitimli ve becerikli kadın, geleceğin daha sağlam temeller üzerine oturtulmasında önemli potansiyel güç oluşturacaktır.

Tarihte de Türk kadını, vatanı ve milleti için kendisinden beklenmeyen birçok fedakârlıklar göstererek, bu vatan için neler yapabileceğini ortaya koymuştur. Onların her alanda bilgi ve becerilerle donatılması inanıyoruz ki daha güçlü bir Türkiye için büyük bir zorunluluktur” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi