İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin talimatıyla kentte görev yapan resmi ve sivil polis ekipleri, asker uğurlaması yapılan şehirlerarası otobüs terminali ve mahalle aralarındaki düğün törenlerine giderek silah atılmaması konusunda uyarıda bulundu. Düğünlere bırakılan sivil polisler ise uyarıları dikkate almayan ve silah sıkan vatandaşları gözaltına aldı.

BAŞKA ACI OLAYLAR YAŞANMASIN 
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düğün ve asker uğurlamalarında bilinçsiz olarak havaya açılan ateş sonucu bugüne kadar birçok gencin hayatını kaybettiği belirtilerek, bu gibi acı olayların yaşanmaması için ekiplerin düğün sezonu sonuna kadar tüm düğünleri kontrol ederek kanun ve kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

MERMILER HAVADA KAYBOLMUYOR
Meskun mahalde her türlü ateşli silah kullanmanın yasak olduğu hatırlatılan açıklamada, “Havaya ateş edilen mermi çekirdeği uçup gitmiyor bizim tabirimizle yorgun mermi olarak yere geri düşmekte, bu düşme de yaralama ve ölümlere sebep olmaktadır. Havai fişekler ise gelişi güzel atılması halinde yaralama ve yangınlara sebep olduğu için izinsiz kullanımı yasaktır” denildi.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil polisler kamufle olarak düğün ve kutlamalarda suçüstü yapmaya devam ederken, son birkaç günde çok sayıda vatandaş silahları ile birlikte gözaltına alındı. Sorumsuzca davrananlara "genel güvenliği kasten tehlikeye düşürmek suçundan" adli işlem yapılacağı bildirildi.
Editör: Haber Merkezi