Onikişubat Belediyesi, vatandaşlarını daha hijyenik koşullarda alışveriş yapabilecekleri semt pazarlarına kavuşturmaya devam ediyor. Dumlupınar ve Karamanlı Semt Pazarlarının ardından Piri Reis Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Semt Pazarı düzenlenen törenle hizmete sunuldu. 



Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, vatandaşların ihtiyaçlarını belirleyerek, bu yönde hizmet üretmeye devam ettiklerini söyledi. Mahçiçek, “Piri reis mahallemizde güzellikler, hizmetler devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Bilgi ve Kültür Evimizi açmıştık. Bugün orada çocuklarımız çok rahat ortamda derslerine çalışıyorlar. Ücretsiz TEOG sınavlarına hazırlama kurslarına katılıyorlar. Şimdi de üniversite hazırlık kursları başlayacak. Ve inşallah çocuklarımız burada okuyacaklar, derslerine çalışabilecekler. Bugünde Pazar yerimizi açıyor ve hizmetinize sunuyoruz. Gerçekten hem sizler hem de burada satış yapan esnaflarımız daha önce sokak aralarında, yağmurun altında alışveriş yapıyordunuz. Şimdi Allah’a şükür çok güzel bir Pazar yerimiz var. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Piri Reis Mahallesine bir de kapalı yüzme havuzu yaptıklarını kaydeden Mahçiçek, “Şimdi bir de havuz yapıyoruz. Orada çocuklarımız yüzme öğrenecek. Annelerimiz için de anne çocuk havuzu var. Annelerde, çocuklarıyla burada yüzecekler, spor aletlerimizle çalışabilecekler. Tabi bunun için eğitimci arkadaşlarımız da olacak ve size refakat edecekler. Bundan böyle evlerde oturup kalmayacağız. Bunların tümünü sizler için yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz inşallah” diye konuştu. 



AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel de ilçede hergün bir projenin hayata geçmesi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Mahçiçek’i kutlayan Görgel, “Gerçekten 2 güne bir açılış yapıyoruz. Bu gün de çok hijyenik koşullarda alışveriş yapabileceğiniz bir semt pazarını açıyoruz. Çok güzel bir hizmet olmuş. Tabi sizleri görünce 16 Nisan Referandumu için de birkaç şey söylemek isterim. Çok önemli bir halk oylamasına gidiyoruz. Milletvekillerimiz sandığı önünüze getirdi. Bu hizmetlerin daha iyi yürütülmesi için bunu değerlendireceksiniz. Bu coşkulu kalabalıktan sandıkları patlatacağınıza inanıyoruz. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE 15 YIL DA ÇAĞ ATLADI”
Törene katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil’de, Türkiye’nin 15 yıl da kat ettiği aşamaları anlattı. 16 Nisan Referandumuyla da, bu hizmetlerin daha hızlı devam edebileceği bir yönetim sistemine geçileceğini aktaran Çitil, şöyle konuştu:



“Ülkemiz sağlıktan ulaşıma, teknolojiden sosyal ve siyasal alanlara kadar her alanda çağ atladı. Bireysel özgürlüklerde, basın özgürlüğünde, din ve vicdan hürriyetinde çok iyi noktalara geldik. Ama bu günlere kolay gelmedik. Şimdi de çok önemli bir referanduma gidiyoruz. Bu siyasetin de üzerinde, sistemi ilgilendiren bir konu. Tabi bakıyorsunuz bu yeni sisteme Avrupa karşı, Amerika karşı. Çünkü ‘Evet’ demenin ne olduğunu biliyorlar. Türkiye’nin önünün daha da açılacağını çok iyi biliyorlar. Bu sistemin ilk adımını 2007’de atmıştık. Ama bu yetti mi ‘hayır.’ Bunu tamamlamak için, hızlı ve etkin bir sisteme geçmek gerekiyor. Dünyadaki küresel anlamdaki hıza ulaşabilmemiz için, daha hızlı karar almamız, daha dinamik bir yapıya kavuşmamız ve daha hızlı hizmet üretmemiz için bu şart. Biz ‘söz de karar da milletin’ diyerek takdirlerinizi bekleyeceğiz. Vereceğiniz ‘Evet’ lerle, Türkiye’nin önünü daha da açacaksınız. Ben hizmet kervanına bir yenisini daha ekleyen Hanefi Başkanımıza teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, AK Parti Onikişubat Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve Dulkadiroğlu Kadın Kolları Başkanı Serdar Sarıçiçek’in de katıldığı program kurdele kesimi ve vatandaşlara Pazar çantası hediye edilmesi ile son buldu. 

Editör: Haber Merkezi