Açıldığı günden bu yana alışverişin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de ev sahipliği yapan Piazza, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla artan diyabet hastalığı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak isteyen Kahramanmaraş Halk Sağlığı ve Diyabetle Yaşam Derneği işbirliği ile ‘Diyabet Haftası’ kapsamında kurulan stantta ziyaretçilerini bilgilendirdi. Stant görevlilerinin diyabetin belirtilerini, tedavisi ve korunma yollarını anlattığı stant Piazza ziyaretçilerinde yoğun ilgi gördü.
HERKESE ÜCRETSİZ ŞEKER TARAMASI YAPILDI 
Kahramanmaraşlıların ücretsiz şeker ölçümü yaptırma imkanı da bulduğu stantta görevli uzmanlar, diyabetin sık sık idrara çıkma, aşırı susama, yorgunluk, ani kilo kaybı, acıkma hissi, nefes kokusu ve yaraların geç iyileşmesi gibi belirtilerinin olduğuna dikkat çekti. 



ANİ ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKIYOR
Halk Sağlığı uzmanları, yanlış beslenmeden hareketsizliğe kadar birçok faktörün etkili olduğu diyabetin, genelde ani ve dramatik bir şekilde ortaya çıktığını söylüyor. Halk Sağlığı uzmanları, Kahramanmaraşlılara, diyabet belirtilerinin görülmesi halinde vakit kaybetmeden doktora başvurmaları gerektiği uyarısında bulunuyor. 
Editör: Haber Merkezi