Daha çok moda, lezzet, keyif ve eğlence anlayışıyla ziyaretçilerine bir alışveriş merkezinden fazlasını sunan Piazza AVM, manevi değerleri de dolu dolu yaşatıyor. Geleneksel Ramazan etkinliklerinin devam ettiği Piazza AVM’de, yaklaşan Kadir Gecesi öncesi, sema gösterisi gerçekleştirildi. Türk ve İslam tarihinin yapı taşlarından biri olan ve kainatın oluşumunu, insanın dirilişini, Allah sevgisini simgeleyen sema gösterisi, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.



GÖSTERİ NEFES KESTİ
AVM’nin giriş katında, ruhu dinlendiren müzik eşliğinde gerçekleştirilen sema gösterisi, tüm dikkatleri üzerine çekti. Giydikleri "tennure" ismi verilen kıyafetleri, hırkaları, başlarındaki sikkeleri ile dengelerini hiç bozmadan dönen semazenleri, yüzlerce ziyaretçi pürdikkat izledi.

"Gel, ne olursan ol yine gel" diyerek, insanlık alemini kucaklayan Mevlana ile özdeşleşen sema gösterisinde, her hareketleri, hatta giysileri bile derin anlamlar ifade eden semazenler, izleyenler tarafından alkış yağmuruna tutuldu.



HAT USTASINDAN GÖZ KAMAŞTIRAN ESERLER
Kaliteli ve hesaplı alışverişin yanı sıra, sosyal ve kültürel etkinliklerle de kentin çekim merkezi olan Piazza AVM’de ayrıca hat sanatı etkinliği gerçekleştirildi. Yazı sistemleri ve yazı öğeleri kullanılarak geliştirilen, sıklıkla dekoratif amaçla kullanılan bir görsel sanat türü olan hat sanatının Kahramanmaraş’taki ustalarından Eyüp Yıldız tarafından yapılan ve her biri göz kamaştıran çizimler, büyük beğeniyle izlendi. 
Editör: Haber Merkezi