Başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri adeta arı gibi çalışan, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ, ilçesini hızla gelişen, kentleşen, yaşanabilir örnek ilçe yapmakta oldukça iddialı.

Özellikle vatandaşla kopuk yaşamaktan imtina ettiğini ifade eden Başkan Bozdağ; “Biz halkımızın teveccühü ile bu makama layık görüldük. Bu makam onların sorunlarını çözme ve en üst seviyede hizmet sunma makamıdır. 

Dolayısı ile bizde halkımıza hizmet ederken, onların fikrini alarak, sorunlarını dinleyerek daha kısa zamanda daha büyük hizmetler sunacağımıza inanıyoruz” dedi.


Çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Başkan Bozdağ; Bağdınısağır, Ahmet Bozdağ, ve Çamlıtepe Mahallelerinde yol ve kaldırım çalışmalarının devam ettiğini en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.  

Celal Doğan Parkında ise; yol, kaldırım, otopark, ışıklandırma, çeşme ve mescit çalışmalarının sürdüğünü en kısa zamanda halkın hizmetine sunulacağını söyledi.

Belediyeciliğin sadece altyapı, yol, kaldırım yapmaktan ibaret olmadığına dikkat çeken Başkan Bozdağ, sosyal belediyeciliği de ön plana çıkaracağının altını çizdi.


 Bozdağ, yeni kurulan bir yapı olması nedeniyle Büyükşehir Belediyesinde taşların henüz yerine oturmamış olması nedeniyle bazı sıkıntıların olduğunu ifade ederek, birimlerin yerine oturması ile hizmetlerin daha da hızlanacağını söyledi.

Belediyede, en önemli sıkıntının personel giderleri olduğunu beyan eden Başkan Bozdağ, üç ayrı firmada gereğinden fazla işçi çalıştırılmasından dolayı bütçede büyük bir sıkıntının yaşandığını da sözlerine ekledi ve şunları kaydetti; “Tabi bu sıkıntılar aşılacak. Bahane üretmek yerine hizmet üreteceğiz.

Kısa sürede yaptığımız hizmetlerle bile halkımızın takdirini topladık. Bu mutluluk bizi daha da şevkle çalışmaya sevkediyor” dedi.

Halka verdikleri vaatlerin hiç birinin havada kalmayacağını önemle belirten Başkan Bozdağ; “Projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Önce mevcut sorunlar çözülerek vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız” dedi.


SU SORUNU ÇÖZÜLECEK

İlçenin en büyük sıkıntılarından biri olan su sorununa da el atan Bozdağ; halkına sorunun çözüleceği müjdesini de verdi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “İlçemizi nasıl ki iktidarla buluşturduysak su ile de buluşturacağız. Nasıl ki, kısa zaman içerisinde bu hizmetleri yaptıysak 5 yılda da ilçemizi hak ettiği en üst seviyede hizmeti sunacağız.” 



Başkan Bozdağ, yapılan ve yapımı devam eden bazı hizmetleri ise şu şekilde sıraladı:

142000 m². Beton Kilit Parke yapımı

7000 mt bordür döşeme işi

4000 mt kanalizasyon yapımı

2,5 Km Bağdınısağır Mahallesinde stabilize yol yapımı

Celal Doğan Parkı içerisinde 1500 m² asfalt, aydınlatma direkleri, bay ve bayan mescidi yapımı.

Belediye Hizmet Binası çatısının sac panel yapımı, zemin kata büyük ihtiyaç olan Arşiv yapımı.

Yukarı Pazarcık çöplüğünün Dozerle rehabilitasyon yapımı

Yağmur yağdığı zaman merkeze kadar gelen toprak ve su taşkınlarının önlenmesi için yol ve yarmalara 1000 mt taş duvar yapılması

Yukarı Pazarcık girişinde yapımı devam etmekte olan Park çalışması

Hacı Ahmet Mezarlığı içine 350 m² Çatı yapılması

Narlı Mahallesi yol tadilat işlerinin yapılması

Yumaklı Cerit mahallesi yolunun asfalt çalışması

Kartalkaya Bulvarı üzerinde bütün kavşaklarda sinyalizasyon tesisat ve sisteminin yenilenmesi,

Yumaklı Cerit Mahallesindeki Camii Minaresinin onarımı.









Editör: Haber Merkezi