K.Maraş Büyükşehir Olduktan Sonra Nacar Belediyesi’nin Tüm İşçileri de Pazarcık İlçe Belediyesine Bağlandı. Nacar Belediyesi’nin İşten Çıkarttığı İşçilerin O Andan Sonra Muhatapları İse Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Oldu.
İşten Çıkarılan İşçilerle Anlaşmaya Varan Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Aralarında Protokol İmzalayarak Anlaşma Yaptılar.

İşçilerin Haklarını Savunan Avukat İse Pazarcık Belediyesinin Bu Davranışından Dolayı Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’a Teşekkür Etti.

Yaklaşık 7 Yıldır Hukuki Mücadele Veren Ve Haklarını Arayan İşçiler İse Sorunlarının Çözümlerinden Dolayı Başkan Bozdağ’a Teşekkür Ettiler.



Yaptıkları Anlaşmayı İmzaladıktan Sonra Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ Açıklama Yaptı. Pazarcık İlçesine Bağlı Büyüknacar Belediyesi'nin işçilerle olan problemlerinden dolayı bazı işçi kardeşlerimizin hakları feshedilmişti, İşçiler de mahkemeye gitmişler dedi. 

Başkan Bozdağ İşçilerin Avukatı olan Ufuk Bozdağ yargı süreci başladığı günden itibaren bizimle hep iletişim içinde oldu. Netice de Büyükşehir Yasası ile birlikte beldeler mahalle olduğu için bu beldelerimizin alacakları ve borçları bizim belediyemize kalmış oldu.Biz de işçileri mağdur etmemek için bu soruna bir çözüm arayışı içerisine girdik.Belediyemizin durumunu ve Büyükşehir Belediyesi olmanın verdiği bazı sııntıları arkadaşlara anlattık.Biz bunu kabul etmeyip süreci uzatabilirdik ama biz işçilerimizi daha fazla mağdur etmemek için bunu yapmadık.İşçi kardeşlerimiz ile uzlaştık.İşçilerin hak ettikleri paranın faizinden biraz vazgeçmelerini rica ettik onlar da vazgeçtiklerini belirttiler bizde buna karşılık paralarını peşin ödeyeceğiz.Ayrıca sendika başkanı uzlaşmayıp süreci uzatarak para kazanabilirdi ancak büyük bir özveri gösterdi sağolsun.Karar işçi kardeşlerimizin lehine oldu.Başka bir belediyenin yaptığı hatayı biz yapamayız.Netice itibariyle işçilerimizin eline toplu para geçecek bu parayı en iyi şekilde kullanacaklarına inanıyorum Hayırlı Olsun diyerek sözlerini tamamladı. 
Editör: Haber Merkezi