Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği panelde kentin tarihi ve kültürel miraslarının değerlendirilmesi su ve doğa sporlarının geliştirilmesi ele alındı.
Panele Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

DOĞAL ZENGİNLİKLERİ HALKIMIZIN İSTİFADESİNE SUNUYORUZ
Panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç, doğal zenginlikler bakımından Kahramanmaraş’ın çok zengin bir yapıya sahip olduğunu söyledi. 

Kentin doğal zenginliklerinden vatandaşlarında faydalanabilmesi için ellerinden gelen çalışmayı yaptıklarını ifade eden Başkan Erkoç, “Şehrimizin bazı bölgeleri doğal güzellik bakımından Karadeniz kadar güzel ve bitki çeşitliliği bakımından zengindir. 

Bundan dolayı da halkımızın doğa ile beraber olabilmeleri ve bu zenginliklerden fazlasıyla faydalanabilmeleri için bir kayak merkezi kuruyoruz. İhale aşamasını tamamladık ve önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına da başlayacağız” dedi.
Başkan Erkoç’un konuşmasının ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüd Proje Müdürü Mustafa Aksel Abacıoğlu yaptığı sunumla Yedikuyular Kayak Merkezi hakkında panele katılanları bilgilendirdi.
Panel sonrası davetliler Kılavuzlu Baraj gölünde gezinti yaptılar.



Editör: Haber Merkezi