Pakdil; “Meclis çalışmalarımın  yoğunluğu, Türk Parlamenterler Birliği seçimin oluşu, partimin verdiği görevler nedeniyle Kahramanmaraş’a yeni Ramazan ayında yeni gelebildim. Gelir gelmezde öncelikle 3 dönemdir bize kalemleri ve yorumlarıyla , yaptığı haberlerle bize destek olan bütün gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Her zaman bize destek oldular. Kahramanmaraş’ın sorunları konusunda bizleri bilgilendirdiler, bizlerde takipçisi olduk” dedi.

TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil düzenlediği iftar programında gazetecilerle bir araya geldi. Pakdil şunları söyledi; “Kahramanmaraş’a geldiğimizde gazeteci arkadaşlarımızla beraber bir iftar yapalım dedim. Bütün arkadaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bir kısmının programları vardı. Yıllarca beraber olduk.  22, 23, 24. dönemde beraber olduk.  Milletin iradesi ile 3 dönem Kahramanmaraş’ milletvekilliği yaptım. Partimin aldığı 3 dönem kuralı nedeniyle bu dönem aday olmadım. Bende Ramazan ayında Kahramanmaraş’a geldiğimizde gazeteci arkadaşlarla bir iftar programında bir araya gelelim. Geçmişin ramazanlarını ve bayramlarını yad edelim. Beraber olalım sohbet edelim arkadaşlara milletvekilliği dönemimde bana verdikleri desteklerinden dolayı bir teşekkür edeyim diye bir iftar programı düzenledim. Arkadaşlarımız da bizim bu davetimize teşrif ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız kalemleriyle yorumlarıyla her zaman bildiklerini düşündüklerini ifade ettiler. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımın bazı sorunları gündeme getirmesiyle bizlerin de desteği ile Kahramanmaraş’ın bir çok meselesinin çözümünde büyük katkıları olmuştur. Bu konularda teşvikleri oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Allah hepsine hayırlı mutlu, huzurlu bir hayat nasip eylesin. Her günleri bayram sevinci içerisinde olsun” dedi.

Pakdil, hükümet kurma çalışmaları hakkında ise şunları söyledi; “Anayasal bir zorunluluk vardı burada ama, Cumhurbaşkanımız Meclis Başkanlık Divanın oluşmasından sonra görevlendirmeyi yaptı. Süreç şu anda süreç devam ediyor. Cumhurbaşkanımız en çok oy almış ve en çok milletvekilliği kazanan  parti olan Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na görev  vermiştir. Başbakanımızın açıklamaları doğrultusunda bayram öncesi birinci tur görüşmeleri yapılacak. Herkese eşit mesafedeyiz. Millet iradesine saygımız var. Bayram öncesi 1. tur görüşmelerinde CHP, MHP, ve HDP Genel Başkanları ile görüşeceğim” dedi. Tahmin ediyorum 1. tur olarak genelde dinleme olacak. Başbakanımız ve diğer parti Genel Başkanları bir birbirlerini karşılıklı olarak dinleyecekler ve 2. turda da bu konuyla alakalı net netice alınacak. Türkiye büyük bir devlettir. Türkiye hükümetsiz kalmaz. Partiler arasında bir mutabakat oluşur ve hükümet kurulur. Eğer hükümet oluşmaz ise Anayasa gereği seçim gündeme gelir. Şimdi Başbakanımızın temaslarını bu aşamada hep beraber izleyeceğiz. İnşallah bayramdan önce 1. tur, bayramdan sonra da 2. görüşmeleri yapacağız.  Partilerimiz milletin kendilerine vermiş olduğu oylar neticesinde bunu değerlendirmek sonucunda. Şu andaki tablo gösteriyor ki Ak Partinin içinde olduğu bir hükümet alternatifi dışında bir seçenek gözükmüyor. Dolayısıyla seçeneklerde hangisi ortaya çıkacaktır.  CHP, MHP ve HDP’nin bir araya gelerek kuracağı bir hükümet seçeneği vardı ama bunların bir araya gelemeyeceği anlaşıldı. Ak Parti ile hangi partinin koalisyon kuracağı görüşmelerde ortaya çıkacaktır. Allah memleketimize hayırlar getirsin diyorum. Bizlere düşen milletin vermiş olduğu millet iradesine ve karara saygılı olmak” dedi.

TPB Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Kahramanmaraşlıların bayramını kutlayarak şunları söyledi; “Değerli hemşerilerimin kadir gecelerini ve bayramlarını tebrik ediyorum. Allah bu ramazanın feyzini bereketini hepimize nasip eylesin ve  Allah rahmeti üzerimizden kalkmasın diyorum. Kahramanmaraşlı hemşerilerimin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. Çok güzel geçen bir ay geçti. Ramazanın bereketi ve feyzinden en güzel şekilde istifade ettik. Bütün hemşerilerimin bayramını kutluyorum. Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öpüyorum. Bütün  hemşerilerimizi ailelileri ve sevdikleri ile birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini ve nice bayramlar geçirmelerini diliyorum. Allah  şimdiden bayramlarını mübarek etsin” dedi.

Editör: Haber Merkezi