Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Özel Sanko Okulları Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Murat Akkın, Özel Sanko Okulları Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Danışma Kurulu Üyeleri, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.
 
Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Melike Toklucu, törende yaptığı konuşmada, öğrencilerin ailelerine ve topluma karşı sorumluluk duyabilen, bilgi sahibi, üretken, ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunabilen çağdaş bireyler olarak yetiştirilmesini amaç edindiklerini söyledi.



“Okulumuzdan mezun olmaya hak kazanmış, emekle bugüne taşıdığımız 77 öğrenci bugün mezunlarımız listesine katılıyorlar” diyen Toklucu, velilere de seslenerek, şöyle devam etti:

“Eğitim başarılı olduğu zaman geleceğimiz de teminat altındadır. Özel Sanko Okulları’nın deneyimli karosunun, en değerli varlıklarınız olan evlatlarınızın eğitim ve öğretimini layıkıyla yerine getireceklerine olan inancınızla onları bize emanet ettiniz,  bizlere güvendiniz. Sizlerin ve bizlerin meşakkatli, uzun bir yol kat ederek bugüne ulaşmamız şüphesiz büyük emek harcanmasını gerektirdi. Emek verdiğimiz yavrularımızın sizleri ve bizleri mahcup etmeyeceklerine yürekten inanıyor, kıymetli mezunlarımızın anne ve babaları olmanızdan dolayı sizleri kutluyorum.”



ÖĞRETMENLERE SESLENİŞ
Öğretmenliğin herkesin yapabileceği bir iş olmadığını, büyük bir sorumluluk gerektirdiğini vurgulayan Toklucu, şöyle konuştu:

“Bireylerin yaşamlarını ve dolayısıyla toplumun geleceğini doğrudan etkileyen bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik mesleğini icra edenlerin olumlu vasıflara sahip olmaları gerekir. Tüm bu olumlu vasıfları bünyelerinde barındıran Özel Sanko Okulları’nın değerli öğretmenleri; törenle geleceğe uğurlamakta olduğumuz mezunlarımız, bu gurur tablosu sizin eseriniz. Sabırla, şefkatle, emekle, sevgiyle onları yetiştirdiniz. Bilgiyle, donattınız. Sizlere bir meslektaşınız olarak yürekten teşekkür ediyorum.”

BAŞLAYAN HER ŞEY BİTER
Başlayan her şeyin biteceğine işaret eden Toklucu, mezun öğrencilerine çöyle seslendi:

“Bugün sizler hayatınızın bir dönemini kapatırken, bu son, sizlere yeni umutlar, beklentiler ile yeni bir başlangıç sağlayacaktır. Nice anılarla hatırlayacağınız okulunuzdan ayrılırken hüznü, mezun olmanın sevinci ve gururunu birlikte yaşamakta ve yaşatmaktasınız. Gelişime, değişime, yeniliklere açık, eski köye yeni adet getirmekten çekinmeyen, kendi başarısını kendi şekillendiren, başarıların tesadüfen elde edilmediğinin bilincinde, ilim irfan sahibi olmak için uğraşan, hedeflerini doğru belirleyen ve bu hedeflere ulaşmak için mücadele eden, sunulan veya sunulacak fırsatları görüp değerlendirebilen, sorumluluk almaktan çekinmeyen, zorluklar karşısında yılmayan, her engelin bir geçiş yolu olduğuna inanan, iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı, amacı ve aracı birbirinden ayırt edebilen, iletişim becerisi gelişmiş, sürekli öğrenen, yüksek ahlak ve erdem sahibi, günü birlik hedeflerin ve kısa vadeli başarıların değil, başarıda devamlılığın peşinde, tutkuyla inandığı değerler uğruna mücadele eden, zihni meşgul eden ve düzensizliğe sebep olan ertelemelerden kaçan, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler olarak sizleri uğurlamanın inancı ve mutluluğunu taşıyorum. Mezuniyetinizi kutluyorum. Başınız dik, yolunuz açık olsun.”

Konuşmaların ardından mezun öğrencilerin ödülleri ve plaketleri takdim edildi, öğrencilere diplomaları aileleri tarafından verildi.
 
Mezuniyet töreni, okul bahçesinde düzenlenen kokteyl ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi