Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Şube Müdürü Fatih Akşam, bir basın açıklamasında bulundu.

Şube Müdürü Akşam yaptığı yazılı açıklamada: “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, Nisan ayının tamamı ise, Dünya Otizm Farkındalık Ayı bu nedenle bugün toplumda otizme dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda amacımız; yaşayan tüm otizmli bireyler ve ailelerinin doğumdan ölüme kadar ki yaşam süreçlerinin düzenlenmesine dikkat çekmekti” diye konuştu.

Ülke genelinde Otizmin sıklıkla rastlanır bir durum olduğuna dikkat çeken Şube Müdürü Akşam: “Dünyada ve ülkemizde otizmli bireylere toplumda rastlanma sıklığı giderek artmaktadır. Son yıllarda yapılan araştırmalarda otizme rastlanma oranı 68 doğumda 1 çocuk olarak açıklanmıştır.

Eğitim otizmin tek çaresi başka bir deyişle ilacıdır. Erken tanı ve özel eğitimle otizmli çocukların hayatlarında büyük fark oluşturmak, sağlıklı gelişim gösteren akranlarıyla birlikte aynı okulda okuyacak seviyeye getirmek mümkün olabilmektedir. Otizmli çocukların eğitim sistemi içinde yer almaları otizmli birey için her şeyden önce ‘tedavi’ anlamına gelmektedir. Otizmli bireyler sadece eğitimle bile sorunlarının büyük bir kısmını aşabilmektedirler. Sağlıklı gelecek, çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlığına bağlıdır. Otizm bir cevherdir. Bu cevheri sandıkta sakladığımız sürece kimse bu cevheri göremez. Bu sandığı açtığınız takdirde mücevherin çeşitlerine rastlarsınız. Önemli olan bu cevheri oradan çıkarmak ve gereğini yapmaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un talimatlarıyla otizme dikkat çekmek için bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız. Otizm farkındalık etkinliğine katılan personellerimize ve gönüllü öğrencilerimize teşekkür ediyorum”  dedi.

Basın açıklamasının ardından öğrenciler beraberinde getirdikleri vatandaşlara dağıtarak Otizme dikkat çekmek istediler.

Editör: Haber Merkezi