Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde dün gerçekleştirilen etkinlikte Osmanlı’da kullanılan yaklaşık 50 çeşit silah sergilenirken; geleneksel okçuluk gösterileri etkinliğe renk kattı. Etkinlikte konuşan KÖGDERKUT Spor Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Mengür, “Şehrimizde bu sene Osmanlı’nın silahlarını 12 Şubat haftası münasebetiyle tanıtalım, dedik. Gençlerimize kültürümüzü, örf ve adetlerimizin yanında silahlarımızı da göstermek istedik. İnşallah başarılı oluruz. Sağolsun katılımcılar ziyaretcilerimiz oluyor. Güzel bir etkinlik olacak. Bu etkinlikteki amacımız hem kültürümüzü unutmamak hem de dünyaya meydan okuyan Osmanlı’nın kullandığı silahları vatandaşlarımıza tanıtmak. Dün biz bu silahlarla dünyaya meydan okuduysak; bunlar bizim kızıl elmamızsa bugünde kızıl elmamızı uygulayan askerlerimize selam olsun” dedi.

Etkinliğe katılan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ise şu değerlendirmelerde bulundu: “2018’in Şubat ayında milli mücadelenin öncü şehri olan Kahramanmaraş’ın kurtuluşunun 98. Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Osmanlı’dan günümüze kadar intikal eden silahlarla eserlerle ilgili bir sergi açılışındayız. 2 gün sürecek bu sergimiz; sadece etnografik olarak o gün kullanılan av malzemeleri, atlar için falan takımlar veya bir silah, bir hançer olarak görmemek gerekiyor. Sadece bir kılıç deyip geçmemek gerekiyor. Her birinde o zamanın ruhlarını yansıttıkları sanat eserini mutlaka görüyoruz. Aynı zamanda kendileri gibi de çok sağlam dayanıklı kaliteli ürünleri görüyoruz. Şu anda aslında bunların her biri tarih. Ben Mustafa Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ekibiyle birlikte bu eserleri derleyip toparlayıp burada vatandaşlarımıza sergilediler. Bu etkinliğe destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun.”

Osmanlı’da silah sanatları üzerine sunumların da yer aldığı etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürü Serdar Yakar, Andırınlılar Dernek Başkanı Ahmet Kolutek, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik, bugün saat 10.00 ile 16.00 arasında Karacaoğlan Ortaokulu’nda devam edecek. (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)

Editör: Haber Merkezi