www.marasmemleket.com  internet haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Bilal ve Sultan Evran çiftinin ortanca oğlu 1998/1 tertip olarak askerlik görevini yapacak olan ONUR’u uğurlamaya galenler adeta Otogar’ı bayram yerine çevirdiler.

Dün akşam evlerinde eline  kına yakılan ve burada ailesi arkadaşları,  hısım ve akrabası ile oynayan ve askere gitmenin gururunu yaşayan ONUR daha sonra otogarda da davul zurna eşliğinde diğer asker adayları ile halay çekip  oyunlar oynadılar.

 Arkadaşları tarafından sloganlar ve alkışlar eşliğinde havaya atılan asker adayı ONUR daha sonra otobüse bindirilerek görev yapacağı birliğine  gönderildi. Uğurlama sırasında duygulu anlar  yaşayan  ONUR’un annesi gözyaşlarına hakim olamazken buna ailenin diğer fertleri de eklenince  sevinç ve gururu bir arada yaşadılar.

Oğlunun askere sağ salim gidip gelmesi temennisinde bulunan anne Sultan Evran,  "Vatana millete böyle bir evlat yetiştirdiğim için gurur duyuyorum. Vatanı milleti için nöbet tutan ve oğlumla beraber askere gidecek olan evlatlarımızın da sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz." Dedi.

Acemi birliğinin Ankara-Etimesgut Zırhlı Birlikler Eğitim ve Tümen Komutanlığı’na çıktığını kaydeden asker adayı Onur Evran ise "Vatani görevini yapma sırası bize geldi. Kimse sanmasın ki bu vatan sahipsiz. Biz var oldukça bu bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez. Biz ölüme bile böyle davullu zurnalı gideriz, askere de. Biz bir kişi ölür, bin kişi doğarız. Bu bayrağı da yere düşürmeyiz."  Dedi.

Editör: Haber Merkezi