Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay,  çocukları geleneksel çocuk oyunlarına yönlendirmek için bu tür organizasyonlara destek verdiklerini, önümüzdeki süreçte geleneksel oyunların oynanabileceği bir alanı, kent halkına kazandıracaklarını ifade etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal ise; "Bizim yaşadıklarımızı bizim çektiğimiz sıkıntıları çocuklarımız gençlerimiz çekmesin istiyoruz. Ama hepsinden önemlisi karakterimizi, kimliğimizi, bizi biz yapan bu toprağa ait değerleri de yaşatmak istiyoruz” dedi.

Kahramanmaraş  İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından hazırlanan Gençlik Ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Türkiye'nin 7 bölgesinde yapılması planlanan "Geleneksel Çocuk Oyunları Projesi"nin Akdeniz Bölgesi etabı Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesinin organizasyonuyla yapıldı.


Atatürk Parkı'nda düzenlenen şenliğe katılan  İdareci ve Bürokratlar Birliği Başkanı Yücel Can ise amaçlarının çocukların zararlı alışkanlık edinmelerine karşı farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından, şenliğe katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, çocuklar ve protokol, mendil kapmaca, halat çekme ve küsküç gibi unutulmaya yüz tutan geleneksel oyunları oynadı.

Renkli görüntülerin oluştuğu şenliğe, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, çocuklar ve aileleri katıldı.



















Editör: Haber Merkezi