Onikişubat Belediyesi bu yıl ikincisini düzenlediği Ramazan programlarında 16 farklı noktada vatandaşlarıyla buluştu. 128 bin nüfusu ve 375 bin nüfusu ile Türkiye’nin pek çok kentinden büyük olan Onikişubat Belediyesi, düzenlediği bu etkinliklerle de onbinlerce vatandaşı aynı sofra etrafında buluşturdu.

Sonuncusu Döngele Mahallesinde yapılan iftar programında konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak hizmetlerin en güzelini vatandaşlarına ulaştırmaya gayret ettiklerini söyledi.

Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşların hizmet eksikliklerini tamamlamaya çalıştıklarını belirten Mahçiçek, “Biliyorsunuz mahalle aralarındaki yollarımızı büyük ölçüde yaptık, eksiklerimizi de tamamlayacağız. 1 metrekare eksik kalmayacak. Bu güne kadar 2 milyon 800 bin metrekare yol yaptık. 1 milyon 200 bin ilave ihale yaptık ve kışa kadar bu çalışmalar devam edecek. Bir taraftan büyükşehir belediyemiz bir taraftan da biz sizlere hizmet getirmeye devam edeceğiz. Diğer yandan, Döngelemize bir İmam Hatip Okulu kazandıracağız. Bu okulumuzun ve yurdumuzun temelini gelecek yıl atıp, 2017 de öğretime açacağız” diye konuştu.

Döngele Mahallesi sakinlerine çocuklarını okutmaları içinde tavsiyelerde bulunan Mahçiçek, “Çocuklarımızı okutacağız. Kız oğlan ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız. Biz her zaman bu konuda yanınızdayız. Onların da bu ülkenin geleceğinde bulunmaları için mutlaka okutmamız lazım. Çünkü başımıza ne geldiyse cehaletten geldi” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, sözlerinin sonunda vatandaşların bayramını kutladı. Dargınlıkları bir kenara bırakarak sevgi ve kardeşlik hukukunu pekiştirmeyi tavsiye eden Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkeye içerden ve dışardan zarar vermek isteyenler var. Bunlara fırsat vermeyelim. İçimizdeki birliği ve bütünlüğü sağlayalım. Ayrılık gayrılık bize yakışmaz. 21. Yüzyıldayız ve ülkemizin sadece birlik ve beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacı var. Bu vesileyle inşallah hep birlikte böylesine güzel Ramazanlara ve bayramlara kavuşmayı niyaz ediyor, hayırlı bayramlar diliyorum.”

Vatandaşların da büyük ilgi gösterdiği programa, Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Fatih Yoğurt, Havva Ece Saygaz ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi