Kahramanmaraş’ın merkez ve ilçelerinde görülen yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, günler öncesinden hazırlıklı bekleyen Onikişubat Belediye ekipleri yoğun mesai harcayarak, sabah saatlerine kadar yolları kapanan bölgelere müdahale etti.

Yaklaşık 16 kazıyıcı yükleyici, 2 loder, 4 greyder, 2 tuzlama aracı, 6 tuz nakil aracı, 2 minicat ile toplamda 32 araçla dağ tepe demeden müdahalesini gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi personelleri vatandaşın yüzünü güldürdü.

Aşırı soğuklar nedeniyle buzlanmalara neden olan yollara lastikli kepçe ile iki gün boyunca nöbet tutularak tuzlama yöntemi ile müdahale edildi. Çalışmalar sırasında ekipler Onikişubat ilçesinde kapanan ara sokakları açmak için gece gündüz demeden çalışmalarını gerçekleştirdi. Öte yandan Onikişubat ilçesinin bütün mahallelerinde yayalar için risk oluşturan buzlu kaldırımlar da temizlendi.

Yol ve kaldırım müdahaleleri haricinde cami, okul bahçesi, park gibi alanlarda da kar temizleme işlemlerini gerçekleştiren Onikişubat Belediyesi personelleri, zorlu hava koşullarının oluşturduğu engelleri ortadan kaldırarak, vatandaşı rahatlattı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yaptığı açıklamada, soğuk havalar ve özellikle kırsal kesimlerde etkisini gösteren yoğun kar yağışı ve buzlanmalara her an hazırlıklı olduklarını, merkezde müdahale çalışmalarını tamamladıklarını ve kırsal kesimlerde ise çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi