Onikişubat Belediyesi, ilçenin neredeyse tamamında başlattığı dezenfeksiyon işlemlerine bir yenisini daha ekledi. Havaların ısınmasıyla birlikte çöp konteynerlerinde oluşacak koku ve bakterilerin çoğalmasını engellemek için, konteynerleri özel hazırlanmış sıvılarla dezenfekte ediyor.

İlçe halkının sağlığı için gece-gündüz ayrımı yapmadan çalışan Onikişubat Belediyesi, tüm çöp konteynerlerinde dezenfeksiyon işlemi başlattı.

Daha önce tüm kamu kurumları, hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler, dükkânlar, cadde ve sokaklar, parklar ve tüm sitelerde ilaçlama yapılmıştı. Tedbiri elden bırakmayan Başkan Mahçiçek, “çöp konteynerlerimiz dahil, ilçede ilaçlanmadık bir yer bırakmadık. Halkımızın yoğun olduğu yerler periyodik olarak dezenfekte edilmekte. Vatandaşımız evlerinde kalarak üzerlerine düşen görevi yerine getiriyorlar. Biz de belediye olarak yaşadığımız ortamı temiz ve hijyen bir ilçe haline dönüştürmek için gayret ediyoruz. Oluşturduğumuz farklı mobilize ekipler, günün her saatinde farklı noktalarda dezenfekte yapıyorlar. Halkımızdan biraz daha sabretmelerini diliyor, devletimizin ve milletimizin işbirliği içerisinde bu tedbirli çalışmaları ile en kısa sürede bu zorlu günleri atlatacağımıza inanıyorum” dedi.  

Editör: Haber Merkezi