Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde kayıt kabul işlemlerine başlandı. Lisans Yerleştirme Sınavını kazanarak, KSÜ’ye girmeye hak kazanan öğrenciler, bugünden itibaren Avşar Yerleşkesine gelerek, kazandıkları bölümlere kayıt işlemlerine başladılar.

Onikişubat Belediyesi, bu yıl da kayıt için gelen öğrenci ve aileleri için karşılama standı kurdu. Kahramanmaraş’ı tanıtan broşür ve kitapçıkların dağıtıldığı karşılama standında, öğrencilere ve ailelerine Maraş dondurması ikram edildi. 



Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, öğrencilerin ve ailelerin yabancılık çekmemeleri için her türlü tedbiri almaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Ünsal, “Üniversitemizde kayıtlar bugün itibariyle başladı. Biz de belediye olarak üçüncü kez burada stant açtık. Tabi ki üniversitemizin için ilçemiz için büyük bir değeri var. Biz de kayıt için gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmak adına buradayız ve stantlarımız 5 gün boyunca açık kalacak. Kendilerine şehrimizle ilgili broşürler, kitapçıklar dağıtacağız. Belki de Kahramanmaraş’a ilk kez geliyorlardır. Bu nedenle yabancılık çekmelerini istemedik. Kahramanmaraş’ta nereye gidebilirler, nerede yemek yiyebilirler, nerede kalabilirler bunları anlatmak istedik. Kahramanmaraş Akdeniz’in incisi bir şehir. Burada kendi evlerinde gibi hissetmelerini istedik” diye konuştu.



“GENÇLERİMİZİ KARANLIK CEMAATLERİN ELLERİNE BIRAKMAYACAĞIZ”
Ünsal, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini belirterek, bu süreçte gençlere her zamankinden daha fazla sahip çıkmak orunda olduklarını söyledi. “Gençlerimizi, karanlık cemaatlerin ellerine bırakmayacağız” diyen Ünsal, sözlerini şöyle tamamladı:

“Zor günlerden geçiyoruz. Bu günlerde gençlerimize daha çok sahip çıkmamız lazım. Çünkü bu gençler geleceğimizi inşa edecekler. Milletimizi, vatanımızı, devletimizi yönetecek gençler. Her zaman onların yanında olmalıyız. Bu bağlamda da onların kötü emelleri olan, karanlık cemaatlerin ellerine düşmemesi için biz de her türlü yardıma hazırız. Bunu kendilerine de söylüyoruz. İşte öğrencilerimiz aileleriyle birlikte geldiler. Kalacak yerleri olmayanlara kalacak yer yardımı dahil her türlü fedakarlığa hazırız. Tüm gençlerimize tekrar üniversitemize ‘hoş geldini’ diyor, başarı dolu bir yüksek öğrenim hayatı diliyorum.”

Daha sonra öğrencilere ve ailelerine dondurma ikramında bulunuldu. Dondurmadan tadan konuklar, gösterilen misafirperverlikten dolayı Başkan Yardımcısı Ünsal ve stant görevlilerine teşekkür ettiler. 
Editör: Haber Merkezi