Onikişubat Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında kentsel dönüşüm konusu ele alındı. Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Akçakoyunlu ve Şehit Evliya Mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışması başlatılmasıyla ilgili madde, oy birliğiyle İmar ve Şehircilik Komisyonu’na havale edildi.

Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ve eski tutanak özetinin okunarak kabul edilmesiyle başlayan belediye meclisinde gündemde bulunan maddeler ele alındı.

Gündemin beşinci maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün meclise getirdiği “Konut alanları, ticaret alanları ve her türlü sosyal donatı alanları oluşturmak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 73. Maddesi kapsamında tespit edilen alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı olarak belirlenmesi” teklifi görüşüldü.



Maddeye ilişkin konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Akçakoyunlu ve Şehit Evliya Mahallelerini kapsayacak çalışmayla 7 hektarlık bir alanda kentsel dönüşüm yapmayı amaçladıklarını söyledi. Mevzuata ilişkin de bilgiler veren Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Bildiğiniz gibi buralar memleketimizin en eski yerleşim yerleri. Birisi Akçakoyunlu Mahallemiz eski adıyla Devecilli, diğeri ise bizim eskiden Acemli dediğimiz Şehit Evliya Mahallesi. Maalesef bugüne kadar kentsel dönüşüm çalışması yapamadık çünkü yeni bir belediyeyiz. Daha öncelikli işlerimiz vardı. Dolayısıyla ‘şimdi bir alan belirleyip oradan başlayalım’ diyoruz. Tespit ettiğimiz yer de ‘uygun olur’ diyoruz. Hem merkeze yakın ve bir vadi gibi. Aslında projelerimiz de hazır. Tabi başlayabilmemiz için de mevzuat gereği bir süreç gerekli. Biz bunu kabul edip geçirdiğimiz zaman Büyükşehir Belediyemize gidecek. Büyükşehir Belediyemizin komisyonlarında ve genel kurulunda görüşüldükten sonra da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gidecek. Buradan da Bakanlar Kurulu kararı çıkartılmak üzere Başbakanlığa gidecek. Böyle bir uzun süreç var. Bize göre uzun bir süreç ama yasa böyle. İnşallah bunlar üzerinde çalışacağız ve kentsel dönüşümün startını vereceğiz.”
Belediye Meclisince oylanan madde, oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısı, gündem ve gündem dışı diğer maddelerin görüşülerek, karara bağlanmasıyla son buldu. 

Editör: Haber Merkezi