Proje kapsamında alınan 42 bin 500 kitap, İl genelinde eğitim veren bin okuldaki, 10 bin 600 derslikte öğrencilerle buluşacak. Öğrencilerde okuma alışkanlığını artırmayı amaçlayan projenin sonunda yapılacak sınavla, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenler ödüllendirilecek.



Törende konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, insan odaklı hizmet üretmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Onikişubat Belediyesi’nin kurulduğu günden bu yana eğitimin ve eğitimcinin yanında olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, “3 yıl içerisinde fiziki olarak çok şey yaptık. 5.5 milyon metrekare kilitparke yol yapmışız. 320 bin ton asfalt serimi yapmışız. Fiziki ihtiyaçlarımızın kendi bölgemizin yüzde 90’ını karşılamışız. Fiziki olarak her şeyi yapabilirsiniz ama bizim odak noktamız insan. İnsanımız için neler yaptık? Esas olan bu.. Bunun için eğitimi önemsiyoruz” dedi.

Eğitim noktasında yaptıkları hizmetleri sıralayan Mahçiçek, şöyle konuştu:

“Biz yokluklar içerisinde okuduk ama bu gün çocuklarımız çok iyi şartlarda okuyor. Binaları yaparsınız ama içini dolduramıyorsanız bu binalar kendi başına bir fonksiyon görmez. Bu bağlamda eğitime ciddi yatırım yaptık. Geçen yıl, 37 bilgi ve kültür evi yaptık. Bu yıl da 23 tane ihale ettik, 60 oldu. Ama bunu kullanacak olan imamlarımız ve öğretmenlerimiz. Çok mükemmel binalar yaptık, içerisinde her şeyi var. Çok rahat gelip orayı eğitim için kullanabilirsiniz. Geçen yıl 2 okulumuzu açtık. Bu yıl da 4 okulumuzu eğitim-öğretim yılına yetiştireceğiz. Yanlarında yurtlarıyla beraber. Şehre yaptığımız Bilgi ve Kültür Evlerinde dar gelirli ailelerimizin çocukları için TEOG sınavı hazırlıklarına başladık. Kısa süre sonra üniversite hazırlık kurslarına da başlayacağız. Yine bu merkezlerde gençlerimize adabı muaşeret dersleri vereceğiz. Hem saygılı hem de özgüvenli, kendini ifade edebilen gençler yetiştirmeye gayret edeceğiz.  Allah ömür verdiği sürece her zaman eğitim camiamızın yanındayız. Çünkü bu ülkenin geleceğini inşa edecek nesilleri siz yetiştiriyorsunuz.”



“KİTAP OKUYAN ÖĞRENCİLERİMİZ YGS VE TEOG’DA BAŞARILI OLACAKTIR”
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt’ta YGS ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrenciler için kitap okumanın önemine dikkat çekerek, bu bağlamda projenin önemini vurguladı. Akkurt, şunları kaydetti:

“Dün YGS sınava yapıldı. Sorulara baktığımda gördüğüm şuydu. Okuyan, düşünen, eleştirel düşünceye açık bir perspektifi yakalayan öğrenciler bu sınavda başarılı olacaktır. Çıkan sorular ona göre geliyor. TEOG sınavında da aynı soru yapısı bulunuyor. Dolayısıyla test çözme alışkanlıklarınızı devam ettirebilirsiniz ama eski alışkanlıklarımızı bir yönüyle değiştirmemiz gerekiyor. Bu yıl Onikişubat Belediyesinin sınırlarının da dışına çıkıyoruz. 11 ilçede bu faaliyeti götürüyoruz. Bu hafta içerisinde kitaplarımızı bin tane eğitim kurumumuza ulaştıracağız. Bu bin eğitim kurumunda da on bin 600 şubede kitaplarımız öğrencilerimizin imkanına sunulacak. Ben çeşitli ortamlarda Bu projeyi anlattığımda çok ciddi anlamda dikkat çekiyor. Geçen yıl yaklaşık 300 bin okuma gerçekleşmişti, bu yıl sayının çok daha yukarılara çıkacağına inanıyorum. Başta öğrencilerimize ve eğitimimize katkı sunmasını diliyorum. Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”



Programın sonunda Başkan Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Akkurt, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal ve Havva Ece Saygaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ile İl Teftiş Kurulu Başkanı Fevzi Küçük, kitap setlerini okul idarecilerine teslim etti. 



Editör: Haber Merkezi