Onikişubat Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Belediye araç ve iş makineleri ile Belediye Başkanlığı’na ait banka hesaplarında kamu yararı kararı alınması hususunun görüşüldüğü mecliste, imar plan ve tadilatları ele alınarak oy birliği ile karar verildi.

Öte yandan, Onikişubat Belediye Meclisi tarafından, Ermeni diasporasının sıklıkla gündeme getirdiği “Sözde Ermeni Soykırımı” iddiaları kınandı. Belediye Meclis Üyesi Suat Silahlı’nın bir önceki meclis toplantısında dile getirdiği konuya ilişkin Silahlı ve Avukat İsmail Kahveci tarafından hazırlanan kınama metni açıklandı.




Meclis toplantısında okunan kınama metninde, şu ifadelere yer verildi:

“Kahramanmaraş’ımızda Kurtuluş Savaşında yurdumuzun her tarafı gibi İngilizlerin daha sonra ise Fransızların işgaline uğramıştır. Bu işgal süresince Ermenilere toprak ve bağımsızlık vaat eden işgal kuvvetleri, Ermenileri ayaklandırarak şehrimizde Ermenilerin kendi sözleriyle 20 bin insanımızı şehit etşimlerdir. “İsyanın başından sonuna kadar Türkler 13 bini asker 7 bini sivil olmak üzere 20 bin kişiyi kaybettiler biz sadece 125 kişi kaybettik.”

Bu katliamlara yine Zeytun Ermenileri ele başlarından Mleh’i ve Abah’ı da ekleyebiliriz. Maraş’ın içinde meydana gelen olayların büyük kısmı Sarayaltı Demirciler Çarşısı’nda ve Kuyucak Mahallesi’nde oldu. Pazarcık’ta ve Zeytun da olaylar çıktı.

Bu olayları örneklerle daha da artırabiliriz. Ayısının daha da fazla olduğunu düşündüğümüz fakat Ereni Çete Reisi Aghabi’nin tüm dünyaya itiraf niteliğindeki ‘20 bin Müslüman Türkü öldürdük, bizim kaybımız sadece 125 idi’ sözleri tarihi bir itiraf niteliğindedir. Bu 20 bin insandan sanıyorum burada bulunan birçoğumuzun akrabaları ve yakınları vardır. Benim olduğu gibi.

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi olarak, 20 bin insanımızı öldüren Zeytun ve Maraş Ermenileri nezdinde ülkemizin yüzlerce yerinde Türk katliamı yapan

(Erzurum, Iğdır, Ardahan, Van, Bitlis v.b.) yine yakın zamanda Hocalıda katliamlarını sürdüren, bu katliamları yaparken de dünyaya masum süsü veren tüm Ermenileri kınıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi