Onikişubat Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında gerçekleştirildi. Pazartesi ve Perşembe günleri yapılan iki oturumda tamamlanan mecliste, gündemde bulunan maddeler görüşülerek, karara bağlandı.

Meclis gündeminin 12. Maddesinde şehitlerimizin isimlerinin Bilgi ve Kültür Evlerine verilmesi konusu ele alında. Meclis üyelerinin oybirliğiyle aldığı kararda, Piri Reis Mahallesi’nde inşası tamamlanan Bilgi ve Kültür Evi’ne 15 Temmuz hain darbe girişiminde ilk kurşunu atarak, darbenin seyrini değiştiren ve şehit olan Ömer Halisdemir’in ismi verildi. 



Gündemin diğer maddesinde ise Şehit Özel Harekat Polisi Serkan Yılmaz’in adının Mercimektepe Mahallesi’ndeki parka verilmesi kararlaştırıldı. Öte yandan yine Onikişubat Belediyesince yapımı tamamlanan 37 bilgi ve kültür evine terörle mücadelede hayatını kaybeden şehitlerimizin adlarının verilmesi için çalışma başlatıldı. Çevre ve Sağlık Komisyonu’nun yapacağı incelemelerin ardından, Kahramanmaraşlı şehitlerin isimleri Bilgi ve Kültür Evlerinde yaşatılacak. 

Gündemin diğer maddelerinde ise 2017 yılı Performans programı, 2017 yılına ait Bütçe tasarısı görüşüldü. Onikişubat Belediyesi’ne 2 adet tabip 3 adet hemşire kadrolarının ihdas edilmesinin de görüşüldüğü toplantıda, Devlet Malzeme Ofisi’nden alınması planlanan araçlar belirlendi.

Alınan karar gereğince, yol yapım çalışmalarında kullanılmak üzere 2 adet forklif, bir adet mini yükleyici, bir adet  toprak silindiri, 6 adet damperli kamyon, bir adet greyder ve bir adet 37 tonluk ekskavatör, bir adet çift kabinli kamyonet ve bir adet ticari kamyonet Onikişubat Belediyesi envanterine kazandırılacak. 

İmar plan ve tadilatlarının da görüşüldüğü toplantı, dilek ve temenniler ile son buldu. 

Editör: Haber Merkezi