Başkan Okumuş, yayınladığı mesajında: “Türk Milletinin direnişinin en güzel örneklerinden birini göstererek tarih sahnesinde yerini alan Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. Yılını büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

97 yıl önce yürekleri vatan sevgisiyle dolu; 7 den 70 ‘e, kadınından erkeğine Kahramanmaraş halkımız bütün varlığını ortaya koyarak kendisini yok etmek isteyen işgalci düşman kuvvetlerini mağlup ederek, büyük bir zafer kazanmıştır.

Kahramanlıklarla dolu geçmişimizde olduğu gibi bu günde 'gün birlik olma günüdür, gün vatana sahip çıkma günüdür, gün provokasyonlara gelmeme, aklıselim davranma günüdür'. 'Türkiye baskılara boyun eğen herhangi bir ülke değildir, milletimizde baskılara boyun eğecek bir millet değildir” dedi.

15 TEMMUZ’DA BÜYÜK TEHLİKE ATLATTIK

“15 Temmuz’da çok büyük bir tehlike atlattık” diyerek mesajına devam eden Başkan Okumuş, şu görüşlere yer verdi:

“Aziz milletimiz ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ilkesi etrafında bütünleşerek, işgal girişimini bertaraf etmiştir. Türk milletine karşı tarihimizde hiçbir zaman başarılı olamayan hain güçler, bugün tüm terör örgütleriyle el ele vererek çirkin oyunlarını sahnelemeye, tuzaklarını kurmaya devam etmektedirler. Ancak; başaramayacaklar. Tarihi kahramanlıklarla dolu bu ülkemiz ve aziz milletimiz tarihini kendi kanıyla yazan bir milletin olduğunu unutmamıştır. Aziz Kahramanmaraş halkı da şehrin çeşitli bölgelerinde kenetlenerek işgalci hainlere gerekli cevabı vererek, bir karış toprağımızı dahi işgalci hainlere vermemiştir. Ecdadımızın kanlarıyla kazanılarak bizlere emanet edilen bu güzel topraklarımızı aynı şuurla koruyama devam etmekteyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 12 Şubat kurtuluş mücadelesinde şehrimizin her karış toprağında ve önemli stratejik konumda olan Türkoğlu İlçemiz, Beyoğlu mahallesi Bababurun mevkindeki şehitlerimizle birlikte tüm şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anıyor, tüm hemşehrilerimizin sevgi ve saygı ile 12 Şubat Kurtuluş Bayramını kutluyorum'' dedi. 

Editör: Haber Merkezi