Büyükşehir Yasasıyla birlikte yeni kurulan metropol ilçelerimizden Dulkadiroğlu, bu güne kadar alamadığı hizmetlere, Başkan Necati Okay ve güçlü ekibinin gayretleriyle kavuşacak.

 “SEÇİM SÜRECİNDE HALKIMIZA BULUNDUĞUMUZ BÜTÜN VAATLERİN ARKASINDAYIZ VE BİR BİR YERİNE GETİRECEĞİZ.”

Gazetemiz Sahibi Neşe Yıldızhan ile Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskecinin sorularını cevaplandıran Başkan Necati Okay, insan odaklı, ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet sunmanın gayreti içerisinde olduklarını ve beş yıllık süre içerisinde verilen sözlerin yerine getirileceğini söyledi.

ÇAĞLAYANCERİT YOLU EN KISA SÜREDE YAPILACAK

Seçim sürecinde kamuoyuna Çağlayancerit yolunun yapılacağı konusunda vaatte bulunduğunu ve belediyenin sorumluluğunda olmasa da bu yolun bir an önce yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Okay; “ Çağlayancerit yolu daha önceleri de kamuoyuyla paylaştığımız gibi bizim Dulkadiroğlu Bölgesini çok yakından ilgilendiren bir güzergah. Bizim orda bir ilçemiz var ve bu ilçemizin yolunun bozuk olmasından dolayı şehir merkeziyle bağlantısı çok zayıf. Bu yol bozuk olduğu için bağlantı Pazarcık üzerinden yapılıyor ve bu yolun da uzak olmasından dolayı bağlantımız zayıflıyor.

Bu yolu yaptıracağız dedik ve inşallah yaptıracağız. Şu anda bu yolla ilgili süreçte gerekli fizibilite çalışmaları bitti, proje ihalesi yapıldı, mevcut bir güzergâh belirlendi ve bu güzergah üzerinde bazı yerlerde son düzeltmeleri yaptırıyoruz. İnşallah bu tam olarak neticelendiği takdirde kamuoyuyla paylaşacağız. En kısa sürede yapılacak.

Direk bizim insiyatifimizde olan bir konu olsaydı süre verebilirdim. Ama sonuçta bu proje tamamlandıktan sonra Karayolları Genel Müdürlüğünün uhdesine girecek ve siyasi destekle de yapımı başlayacak. Önümüzdeki 5 yıllık süre içerisinde kesinlikle bitirilecek. Mesafe 50 km’ye düşecek. Çağlayancerit’ten sonra Gölbaşı yolunu muhakkak yapmalıyız ki; biz o bölgede Malatya,  Gölbaşı ve Adıyaman istikametinden gelen araçların Kahramanmaraş’ımıza girişini sağlayacağız. Gayretlerimiz sürüyor. Bu Dulkadiroğlu için hayati önem taşıyan bir proje. Karayollarının işi ama bizim için önemli olduğu için takipçisiyiz” dedi.

HER TÜRLÜ SORUNUN MUHATABI VE TAKİPÇİSİYİZ

“Muhtarların ilettiği sorunlar nelerdir” şeklindeki soruya Okay’ın cevabı ise; “Biz bölgemizi ilgilendiren her türlü sorunun muhatabı ve takipçisiyiz. Su ve alt yapı ile ilgili sorunlarla da elbette ilgileniyor ve KASKİ’ye iletiyoruz.

Muhtarlarımızla istişare içerisindeyiz, bütün sorunları yerinde inceleyip takip ediyoruz.


İHALE TAMAM, ASFALTSIZ VE TAŞ PARKESİZ YER KALMAYACAK

İnşallah hedefimizde 2015 yılı sonunda kendi bölgemizde asfalt ve kilit parke yapılmamış hiçbir yer bırakmayacağız. Yani klasik olarak yapmamız gereken hizmetlerin tamamını bitireceğiz. Zaten asfalt ve kilit parke için talebe gerek yok, bu bizim görevimiz. Şu an şehir merkezi ve kırsal alandaki mahallerimiz ilgili ihale süreçlerini tamamladık ve sözleşmelerini de imzaladık. Rakamsal olarak bilgi verecek olursak;

125 bin metrekare şehirci parke döşeme işi başlıyor. 130 bin metrekare köy iken mahalle statüsüne geçen bölgelerimizde parke taşı döşeyeceğiz. 75 bin metre kare kaldırım, 50 bin metrekare asfalt kaplama, toplam 480 bin metrekare asfalt ve kilit parke döşenecek ve 500 bin kareye kadar çıkarabiliriz.”

BELEDİYE BAŞKANININ BAHANESİ OLAMAZ

Beklenen bütçenin gelmemesinin belediye başkanları için bahane olamayacağının önemle altını çizen Başkan Okay; “Belediye başkanlarının hizmet konusunda hiçbir mazereti olmaz. Belediyeler çözüm merciidir. Kaynağı bulacaksın, vatandaşın talep ettiği hizmeti götüreceksin. Biz seçim süreceğinde hemşerilerimizle paylaştığımız ne varsa hepsini gerçekleştireceğiz. Arkasındayız. Bütçemiz yoksa kaynak bulacağız. Mazeretlere sığınmayız” diye net bir şekilde konuştu.


KENT MEYDANI PROJESİ

Vatandaşın en çok beklediği ilgi gören projelerden birinin Çağlayancerit yolu, diğerinin ise kamu binalarının aynı yere yapılması projelerinin olduğunu söyleyen Okay; “Bu projeleri bizde çok önemsiyoruz. İlçemize çok büyük artıları olacak.  Yani belediye ile kaymakamlık binasının aynı yere yapılması. Bunla ilgili şu an çalışmalarımız devam ediyor. Bu taahhüdümüzün de arkasındayız. Dulkadiroğlu’nun merkezini şehrin doğusuna kaydıracağız. Buda kamu binalarıyla olur. Yer olarak,  Ismar kavşağından sonraki bölgede düşünüyoruz.  Aslanbey ve Ballıca Mahallerinin olduğu yerde imar çalışmamız sürüyor. Bu imar çalışmalarının olduğu yerde yaklaşık 70 dönüm kadar bir yer elde edeceğiz ve bu 70 dönümü yeşil alanlarla birlikte 100 dönüme çıkaracağız. Dulkadiroğlu Kent Meydanı, ve etrafında Belediye ile Kaymakamlık Binası, Dulkadiroğlu Kültür Merkezi, ticari alanlar vs. yaparak, şehir merkezini oraya taşıyacağız. Çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki 2 ay içerisinde de net olarak yer şurası, startı verdik diyeceğiz” diye konuştu.  

PERSONEL ÇIKARMAYACAĞIZ

Personel sıkıntısını sorduğumuz Başkan Okay; “Personelle ilgili en zor durumda olan belediye biziz” diyerek şunları kaydetti; “Büyükşehir belediyemizin 3500 personeli var ama Büyükşehir Belediyesinin,  Dulkadiroğlu Belediyesinden yaklaşık 10 misli ödeneği var KASKİ ile birlikte. Onikişubat Belediyesi 1,5 kat bizden büyük ödeneğe sahip. Onikişubat’ın da 700 personeli var bizimde. Benim daha fazla personel çalıştırdığımı gösterir. Ama biz bunu da mazeret saymıyoruz. Personel çıkarmamak için direniyoruz. Normalde 150 kadar çıkarmamız lazım fakat inşallah çıkartmadan bu işi çözeceğiz. Daha fazla iş yapıp gelir elde edip, personeli çıkarmadan işlerimizi yürüteceğiz.”

KONUT PROJESİ

Özellikle dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak istediklerini söyleyen Başkan Okay; “Dulkadiroğlu’na 10 tane Doğukent lazım. İşte o zaman ilçemizin konut sorunu kalmaz” diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürüyor; “Her bütçeye uygun konutlar yapılmalı. TOKİ konutları çok güzel örnek bir model. Her türlü sosyal donatıları içerisinde ve orada ev sahibi olan vatandaşlar da memnun.  Orası bizim için bir model. İnşallah bizde uygun bölgelerimizde her türlü bütçeye uygun bir çalışma yapacağız. Aslında bu konuda işadamlarımızın da çeşitli önerileri var. İşçilerini konut sahibi yapmak istiyorlar.  Bizde destekleyeceğiz. Diğer yandan Kentsel dönüşümde elde edeceğimiz, gelirleri dar gelirli vatandaşlarımıza ev sahibi yapmakta kullanmayı hedefliyoruz.”


SOSYAL BELEDİYECİLİK VE GELENEKLERİ YAŞATMA

Teknik belediyecilik çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilikte de iddialı olan Başkan Okay;  “Yapılanma sürecinde Ramazan ayı içerisinde sahaya indik. Seçim sürecinde taahhütlerde bulunduk elbette bu taahhütlerimiz de yerine getireceğiz.

Sosyal belediyecilikte de ihtiyaçlar doğrultusunda hareket edeceğiz.

Kuracağımız kent meydanında Türkiye’de bir ilk olarak ENGELLİLER SOSYAL TESİSİ kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın eve kapanmasından, sadece camdan bakmasından gönlümüz rahat değil.  Cemiyet hayatına kazandıracağız. Bu engelli sosyal tesisinde buluşma noktası topluma kazanımı sağlanacak.

Fakir fukarımıza ve eğitime desteklerimiz devam edecek. Tabi bütçemiz imkânları dahilinde. Bizim bölgemizdeki tüm camilerimizin ve okullarımızın bakımı onarımı biz yapıyoruz. Kendimizi sorumlu hissediyoruz. 15 gün dür Fen İşleri ekibimiz okulları eğitim öğretim yılına hazırlıyor. Çocuklarımız pırıl pırıl okullarda eğitim alacak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği yapıyoruz.  Camiler ve okullarımız şemsiyemiz altında” dedi.

GELENEKLERİMZİ YAŞATACAĞIZ

“Bana göre belediyelerin en önemli görevlerinden biri de eski gelenekleri yaşatmak” diyen Başkan Okay,  unutulan gelenekleri tekrar topluma kazandıracaklarını söyledi ve bu konudaki çalışmalarını şöyle aktardı;

“Bayram kahvaltısı bir Osmanlı geleneğidir. Ramazan Bayramı’nda ilk defa Doğankent’te bu geleneği gün yüzüne çıkardık. Bundan sonraki bayramlarda daha çok camilerde yapacağız. Güzel bir gelenek, bayram namazında çok büyük kitleler bir araya geliyor, namazın arkasında kahvaltıda kaynaştırıp bütünleştirmek lazım. İnşallah her bayramda yapacağız. “

TERTEMİZ BİR DULKADİROĞLU

Estetiğe ve detaya önem veren Başkan Okay, bölgede bir ilki başararak yeraltı çöp konteynerlerini vatandaşın hizmetine sundu.

Kendisi anlatırken; “Bizim çok güzel çalışan tecrübe sahibi örnek belediyelerimiz var. Biz bu tecrübelerden faydalanacağız. Asansörlü çöp konteyneri bölgede ilk uygulanan bir uygulama. Şehir merkezindeki bütün çarşıdalardı yapacağız. Şu an 3 noktada.  12 noktaya daha asansörlü yer altı çöp konteyneri yerleştirme çalışmamız sürüyor. Dulkadiroğlu’nun çarşılarında kimse çöp görmeyecek.

Biz bu hafta sonu itibari ile Dulkadiroğlu Belediyesi olarak, 58 kırsal bölgemizin tamamında çöp konteynerlerimizle topluyoruz. Çöp sorunumuz ortadan kalkmış durumda” ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi