Kahramanmaraş Belediyesi İklime Hatun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi Uzmanları Eğitim-Bir- Sen işbirliğiyle “Eğitim Şiddeti Yener” AB projesi kapsamında öğretmenlere eğitim verdi.

“Eğitim Şiddeti Yener” konulu AB projesi kapsamında 30 branş öğretmenine 9 Kasım 2013 Cumartesi günü başlayarak4 haftalık bir eğitim programı hazırlandı. Bu program sayesinde eğitime katılan öğretmenler okullarında velilere ve öğrencilerine şiddetin önlenmesi konusunda katkıda bulunabilecekler.

Uzmanlar Sosyolog-Aile Danışmanı Zeliha Armut ve Psikolog-Aile Danışmanı Ayşe Didem Dedeoğlu tarafından katılımcılar, şiddetin türleri, bölgelere göre aile içi şiddetin dağılımı, toplumumuzda kültürel normlarla şiddetin öğrenilmesi, şiddet uygulayan kişilerin özellikleri, şiddete yol açan kontrolsüz öfke ve şiddetin önlenmesi için öfke kontrol yöntemleri konularında bilgilendirildi.

Eğitimin ardından Sosyal Yardım İşleri Müdürü Yaşar Kaymak ile Eğitim Bir Sen yetkilileri görüşerek seminer hakkında değerlendirmeler yaptılar.

Seminer programlarının uzman konuklarla diğer haftalarda da İklime Hatun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi’nde devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi